Durim Shehu.
Durim Shehu. Nieke Eigenhuis

#wijzijnwijk - Het schilderij aan opa’s muur

26 januari 2022 om 12:29 Overig #wijzijnwijk

#wijzijnwijk 

WIJK BIJ DUURSTEDE Door een schilderij aan de muur bij zijn opa, is Durim Shehu (18) al vroeg van Wijk bij Duurstede gaan houden. Nu hij ouder is, is de stad steeds specialer voor hem geworden. Hij studeert fysiotherapie in Utrecht en woont thuis tijdens zijn studie. Door zijn baan bij restaurant O.T.T.O leert hij veel mensen kennen. ,,Ik ervaar Wijk een stuk gezelliger. Je kent bijna iedereen en dat maakt het zo knus.”

door Nieke Eigenhuis

,,Bij mijn opa thuis hing een schilderij van de molen. Dat is mijn favoriete deel van Wijk geworden.” Hij weet nog goed hoe hij er vroeger naar keek. ,,Op het schilderij is het een klaarlichte dag, de stadsmuur en molen staan prachtig afgebeeld. Nu heb ik pas door hoe mooi ons stadje eigenlijk is.” 

De binnenstad is speciaal voor hem. Toch zou hij niet in Wijk bij Duurstede willen wonen als hij ouder is. ,,Voor nu is thuis wonen nog prima, maar Wijk is echt geen studentenstad. Op den duur wil ik wel graag naar Utrecht verhuizen. Later zou ik niet terugkomen naar Wijk denk ik. Ik ben er wel aan toe om andere plekken en steden te ontdekken.”

Durim heeft in Wijk bij Duurstede op de basisschool gezeten, maar ging voor HAVO naar Zeist. Doordat hij daar grotendeels zijn sociale contacten had opgebouwd, vond hij het in eerste instantie lastig om in Wijk een netwerk op te bouwen. ,,Daarom ging ik op een gegeven moment bij O.T.T.O werken. Ik wilde tijdens de pandemie toch nog mensen kunnen spreken, anders word je zo alleen.” 

Bij het restaurant werkt hij in de keuken en bediening. ,,Nu dat ik meer mensen herken, is de stad gezelliger voor mij. Dat sociale is zo fijn.” 

Wat Durim zou veranderen aan de stad, is weer een zwembad plaatsen. ,,Als kind kreeg ik hier zwemles, en daarna ging ik vaak met vrienden.” Voor hem is het een mix van nostalgie en functionaliteit. ,,Als er weer een zwembad zou zijn, ben ik daar wel vaak te vinden. Het doet me denken aan vroeger en zwemmen is gewoon leuk.” 

Ondanks dat Durim zijn studententijd liever in Utrecht doorbrengt, zit Wijk in zijn hart. ,,Ik kijk anders naar de stad dan vroeger, het is en blijft wel mijn thuis. Dat maakt het zo speciaal.”

advertentie
advertentie