Filmhuis La Virgen de agosto

17 oktober 2021 om 19:13 Lokaal Deel je nieuws

Filmhuis La virgen de agosto

De 33-jarige Anna slentert tijdens een zwoele zomerdag door de straten van Madrid. Ze ontmoet oude bekenden, volslagen vreemden en, uiteindelijk, zichzelf. In de heetste zomermaand waren de inwoners van Madrid doorgaans gewend de stad voor langere tijd te verlaten op zoek naar koelere oorden in binnen- of buitenland.    In tijden van economische tegenslag zien veel Madrilenen zich echter, net als Anna, gedwongen om de vakantie in eigen stad door te brengen, waardoor ze hun stad op een nieuwe manier beleven.

La virgen de agosto voelt als een aangenaam zomerse wandeling door de Spaanse hoofdstad. Sterker nog, de film ís een zomerse wandeling. Regisseur Jonás Trueba brengt een ode aan zijn geboortestad via de persoonlijke zoektocht van een jonge vrouw. Trueba’s eerdere film La Reconquista is een favoriete titel in het Nederlandse Netflix-aanbod.

Dinsdag 26 oktober 21.00 uur en dinsdag 9 november 18.30 uur. Beide avonden zonder pauze. Er is een coronacheck.
Kaarten verkrijgbaar via kaartverkoop@calypsotheater.nl,  bij Van Ginkel Muziek of aan de kassa van het theater (vanaf een half uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie