Lekker Bezig
Lekker Bezig Amerongse Bos

Herfst-aktiviteitendag voor kinderen in het Amerongse Bos

1 oktober 2021 om 09:44 Lokaal Deel je nieuws

Op Zaterdag 23 oktober organiseert Utrechts Landschap/Amerongse Bos een leuke aktiviteitendag voor kinderen. Op deze dag zullen bij het infocentrum van Utrechts Landschap een aantal aktiviteiten worden opgezet voor kinderen van basisschoolleeftijd, waarbij voor hen de mogelijkheid bestaat om een jonger broertje of zusje mee te nemen vanaf een leeftijd van 4 jaar. Het belooft een leuke en gezellige dag te worden, waarbij het de bedoeling is dat de kinderen een stempelkaart krijgen, waarmee ze de verschillende aktiviteiten kunnen bezoeken. Onderweg kunnen ze ook nog eens twee keer genieten van een lekkere consumptie.

Wat valt er allemaal te beleven? De kinderen mogen zelf een pannenkoek bakken, die natuurlijk ook opgegeten mag worden. Er wordt voorgelezen onder de paddenstoel met de rood met witte stippen. Er is een speurtocht door het bos. Ze kunnen een voorstelling bekijken over de grote herfsttovenaar Autumnus. En er is nog veel meer leuks te doen. Al deze aktiviteiten zullen worden begeleid door vrijwilligers van het team Amerongse Bos. Tijdens  deze dag is ook het informatiecentrum van Utrechts Landschap open, zodat meegekomen (groot)ouders een lekker kopje koffie of thee kunnen drinken en ondertussen wat kunnen rondsnuffelen in het winkeltje.

De aktiviteiten vinden deels overdekt plaats, of starten vanaf het infocentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Men kan daar niet parkeren, parkeren kan op de Burgwal, vandaar  loopt er een pad waarover u in een paar minuten naar het infocentrum loopt. Iedereen is welkom op zaterdag 23 oktober vanaf 10.00. De dag wordt om 16.00 afgesloten. De voorstellingen met Autmnus beginnen om 11.00, 13.00 en 14.00 uur. Deelname aan deze dag is geheel gratis. Deelnemers hoeven zich niet van tevoren aan te melden.

Wie nadere informatie wil, kan bellen met Mieke van Barneveld: 06-22755578 of mailen naar: miekevanbarneveld@xs4all.nl

advertentie
advertentie