Jeroen Brouwer bij de SP tafel
Jeroen Brouwer bij de SP tafel Thierry Dumessie

SP hoort inwoners aan

21 september 2021 om 10:45 Lokaal Deel je nieuws

WIJK BIJ DUURSTEDE- De leden van de SP stonden afgelopen zaterdag bij winkelcentrum de Horden met hun kraam. Op de prachtige dag gingen zijn gesprekken aan met inwoners, die vooral met argusogen kijken naar wat er in Den Haag allemaal gebeurt. ’Veel mensen begrijpen er niets meer van. Zij zien ministers opstappen gewoon voor meer geld, partijen ruzie maken of vinden politici egoïstisch.Zo hoorden we weer eens hoe slecht dat allemaal is voor aanzicht van de politiek,’ vertelt SP-bestuurslid Thierry Dumessie.

De lokale fractievoorzitter Jeroen Brouwer kreeg het met inwoners vooral over duurzaamheid. ‘In de regionale media stond dat linkse politici inwoners negeren. Nu hebben we toch kunnen uitleggen wij dat niet doen. We hebben immers met de VVD en het CDA het college juist opgeroepen om bij energiezaken inwoners echt mee te laten doen. En om rekening te houden met gezondheidsonderzoek of meer inzet op nieuwe technieken, innovaties’, begint hij.

De socialisten willen dat duurzaamheid juist met de inwoners oppakken. ‘In huidige opzet mogen mensen meepraten over waar molens komen en niet of ze mogen komen. Dat werkt alleen maar polarisatie, ruzie, in de hand. Uit onderzoek van de Universiteit Delft blijkt dat veel mensen echt wel wat willen doen voor het klimaat. Maar dan wel in samenspraak en met een goede verdeling van de baten van lokale energieopwekking. Nu betalen onze inwoners en ondernemers de grootste energielasten, terwijl tachtig procent van subsidie naar rijkste inwoners en grote bedrijven gaat. Oneerlijk en ongewenst’, legt Brouwer uit.

advertentie
advertentie