Spinnen tijdens het Schapenscheerfeest
Spinnen tijdens het Schapenscheerfeest Kinderboerderij De Vliert

Wollig schapenscheerfeest op De Vliert

29 mei 2018 om 07:12 lokaal

[WIJK BIJ DUURSTEDE[ Wat was het een fantastische dag, ondanks wat regen in de middag. Alle schapen zijn hun winterjas weer kwijt. Schapenscheerder Jan Bassa heeft ze bevrijd van hun vacht, laat de zomer maar komen! Ruim 200 bezoekers hebben zich zondag goed vermaakt op de kinderboerderij.

De wol werd ter plekke door twee spinsters gekaard en gespind. Veel kinderen hebben zelf ook mooie strengen gespind of geholpen met scheren. Op het hele terrein waren er activiteiten: schminken, ezeltje prik, ballengooien, houten schaapjes scheren en een ranjakoe die gemolken werd tegen de dorst. In de kriebeltuin is door Natuurlijk een ontzettend leuke speurtocht uitgezet. Veel kinderen hebben hier insecten gezocht en bekeken.

De kinderboerderij is blij met de vrijwilligers die deze dag hebben geholpen om het schapenscheerfeest tot een succes te maken. Maar ook zonder de donateurs zou Kinderboerderij De Vliert zo'n dag niet kunnen organiseren. Wilt u ook helpen? Op de website www.kinderboerderijdevliert.nl leest u hoe u lid kunt worden of eventueel weekendbeheerder.

Schapenscheerfeest op kinderboerderij De Viiert
advertentie
advertentie