Uitslag vraag willen we windmolens?
Uitslag vraag willen we windmolens? nvt

We willen geen windmolens in het Kromme Rijngebied.

24 februari 2021 om 12:12 Lokaal Deel je nieuws

Op 18 en 22 februari mocht de bevolking van de Kromme Rijngemeenten meepraten over de waar windmolens en zonnevelden moeten komen. Vier chaotische sessies waar de bevolking gevraagd werd elkaar de hete aardappel door te spelen. Sessies waarbij een VVD wethouder en VVD raadsleden en de uit verschillende gemeentes elkaar in de haren vlogen. Niemand schiet daar iets mee op  maar één ding werd onbetwistbaar duidelijk: Inwoners van het Kromme Rijngebied willen geen windmolens.

Meer dan 75% van de inwoners maakte dat glashelder. Hoewel in de sessies werd uitgelegd dat het niet meer gaat over óf er windmolens komen maar alleen nog over waar bleek dat de deelnemende inwoners zich dat niet zomaar lieten vertellen. Slechts 17% van de aanwezigen wil windmolens. Onder die aanwezigen zijn windmolenbouwers en andere subsidieontvangers, dus zouden we het echt alleen de bevolking voor hebben gelegd, dan zouden we zomaar de 80% tegen windmolens kunnen halen.

Het ambtenarencorps zal niet gerekend hebben op deze uitslag. Er kunnen dus twijfels ontstaan over de representativiteit van deze uitslagen. De enige manier om dat op te lossen is een referendum. Het college van Wijk bij Duurstede ziet daar niks in. Misschien wel omdat ze dit soort uitslagen zagen aankomen.  Democratie.

advertentie
advertentie