Filmhuis Calypso I, Tonya

7 mei 2018 om 09:58 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE I, Tonya vertelt het waargebeurde verhaal van kunstschaatsster Tonya Harding, die als eerste vrouw succesvol de driedubbele axel wist te schaatsen. Helaas was het niet deze topprestatie die haar beroemd maakte, maar het feit dat ze in de aanloop naar de Olympische Spelen van 1994 haar grootste concurrente Nancy Kerrigan liet uitschakelen door haar man. Maar is dat wel het echte verhaal? Iedereen die betrokken was bij dit gewelddadige incident houdt er zijn eigen versie van de geschiedenis op na. Waarheid en leugen gaan hand in hand in deze vlot vertelde fictiefilm.

I, Tonya is een hilarisch en aandoenlijk portret van een uitzonderlijk getalenteerd buitenbeentje. Margot Robbie schittert als de verguisde Tonya Harding en Allison Janney zet als moeder van Tonya een filmpersonage voor de eeuwigheid neer, een rol die beloond werd met een Oscar. Regisseur Craig Gillespie levert met I, Tonya een uniek evenwicht tussen humor, geweld en ontroering af.

Donderdag 17 mei om 20.00 uur. Kaarten à € 7,50 (t/m 21 jaar € 5,00) zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, bij de VVV, via kaartverkoop@calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie