Toch nog genieten van het kerstdiner
Toch nog genieten van het kerstdiner cbs De Wegwijzer

En zo kwam het toch allemaal nog goed!

19 december 2020 om 10:35 Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE Net als op de andere scholen voor primair onderwijs werd ook De Wegwijzer overvallen door het sluiten van de scholen afgelopen woensdag. Daar zit je dan in de wetenschap dat op donderdagavond het kerstdiner gepland staat. Eén van de hoogtepunten van het schooljaar: de mooie kerst kleding hing al klaar, Jozef en Maria waren al vol spanning voor hun optreden in de klas en de kaarsen opzegversjes waren geoefend.

Het zou toch al een andere kerstviering worden dan anders: geen ouders in de klas, geen goede doelenmarkt en geen gemaakte lekkernijen van ouders voor bij het diner.

Voor dat laatste was een mooie oplossing aangedragen gekregen door Paul Vernooy, ouder van De Wegwijzer en een super expert als het over lekkernijen gaat. Hij zou met zijn mensen het kerstdiner verzorgen!

Viel dan alles in het water? Welnee primair onderwijs mensen denken in mogelijkheden en kansen. Jozef en Maria treden twee dagen eerder op tijdens de viering net als de kinderen van de opzegversjes, maar ja dat diner…

Sinds deze week is Paul onze held! Ondanks andere opdrachten liet hij alles vallen, werknemers leverden hun vrije dag in, er kwam spontaan vrijwilligershulp en bijna de hele familie werd ingezet.

Het Kerstdiner werd verzet naar dinsdagmiddag, de schooldag werd verlengd zodat we extra heen- en weer stromen voorkwamen, BSO was die dag op school en iedereen kon toch nog in zijn of haar mooiste kleren naar school. Wat waren het mooie vieringen en wat is er gesmuld!

Zo kwam er toch nog een mooi einde aan een bizar 2020.

Paul Vernooij bleek een redder in nood
advertentie
advertentie