Kinderen laten sporten met Sjors Sportief
Kinderen laten sporten met Sjors Sportief Sjors Sportief

Sportstimuleringsproject Sjors Sportief en Sjors Creatief

18 april 2018 om 07:20 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Dit najaar kunnen basisschoolleerlingen kennismaken met Sjors Sportief en Sjors Creatief. Door middel van een kleurrijk boekje kunnen de kinderen een keuze maken uit tal van sporten, maar ook op het gebied van cultuur zijn er vele mogelijkheden. Tijdens het Sportcafé op dinsdagavond 24 april vertelt Gijs van der Lee sportaanbieders over het project op Sportpark Mariënhoeve.

Ali van Vemde

Het handige boekje geeft een mooi overzicht van alles wat er op het gebied van sport en cultuur in de gemeente te vinden is; op een overzichtelijke wijze met alle nodige informatie. Sjors is het gezicht voor de basisschoolleerlingen om op een laagdrempelige wijze te ontdekken waar hun talenten liggen. Zo brengt het de sport bij de kinderen en de kinderen bij de sport.

SJORS Buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen is enthousiast over het project. "Er zijn veel sportaanbieders, maar we missen een beetje het overzicht. In dit boekje komt het hele pakket en dat boekje krijgen alle kinderen in het basisonderwijs." Bedenker van Sjors Sportief & Sjors Creatief is Gijs van der Lee. Hij bedacht dit concept om kinderen op een leuke manier in aanraking te laten komen met sport en cultuur. In het boekje staan alle sportaanbieders (en hun activiteiten) die jeugdactiviteiten aanbieden. Daarnaast kunnen kinderen het hele jaar door verschillende proeflessen volgen en proeven van verschillende activiteiten. Ook bestaat de mogelijkheid om het aanbod op te nemen voor kinderen met een beperking.

KARTREKKER De buurtsportcoach is de spil bij het organiseren van sportactiviteiten. Hierbij zijn meerdere sectoren betrokken: onderwijs, sport, zorg, welzijn (Stichting Binding), commerciële aanbieders en buitenschoolse opvang. Sjors Sportief fungeert als belangrijke verbinding tussen de partijen, gemeente en doelgroep.

LANDELIJK SUCCES Uit statistieken blijkt dat van het aantal basisschoolkinderen dat een Sjorsboekje ontvangt, gemiddeld 70% zich inschrijft bij tenminste één kennismakingsactiviteit. Na een jaar is nog gemiddeld 16% van de Sjors aanmeldingen lid van die vereniging. Voor de verenigingen is het een prima manier om zich te profileren. Scholen werken er graag aan mee en willen de kinderen enthousiast maken om kennis te maken met sport. Mascotte 'Sjors' draagt er aan bij dat kinderen op een leuke en laagdrempelige manier kennis kunnen maken met sport, zonder direct lid te moeten worden.

Sport- en cultuuraanbieders die willen deelnemen en een voorbeeld boekje en brief willen ontvangen, kunnen hun contactgegevens (naam, adres en de naam vereniging/organisatie) voor sportdeelname mailen naar buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen via e-mail tobias.wijnmaalen@stichtingwijksport.nl of voor cultuurdeelname naar cultuurcoach Bo Hendriksen via bhendriksen@bibliotheekzout.nl

Sjors Sportief en Sjors Creatief
advertentie
advertentie