Afbeelding
Ankie Meutgeert
column

Raadspraat: Het nieuwe normaal?

9 september 2020 om 08:07 Column Raadspraat

De zomerperiode is weer voorbij, de politiek in de gemeente heeft even “stil” gelegen. Toch zijn er weer veel ontwikkelingen en moeten er de komende tijd weer een hoop beslissingen worden genomen. Maar op een andere manier dan normaal.

Iedereen heeft op zijn manier wel de gevolgen van het Corona virus meegekregen, een overlijden binnen de kennissenkring, het hebben van de ziekte zelf of de gevolgen door de lockdown. Nu zijn de meeste activiteiten weer opgestart, maar op een andere manier dan normaal.

Ook de gemeenteraadsvergaderingen waren anders dan normaal, namelijk geen fysiek publiek in de zaal, maar de inwoners konden live via het internet meekijken. Wij hopen dat we u snel weer welkom mogen heten wanneer wij vergaderen over zaken die uw omgeving aangaan.

Daarbij zullen we het in de gemeenteraad o.a. gaan hebben over hoe we de begroting voor 2021 sluitend kunnen krijgen. Dit lijkt elk jaar lastiger te worden, en het virus helpt hier nu niet bij. Oproepen om meer geld te krijgen uit Den Haag worden niet of nauwelijks beantwoord. Een solide begroting staat wat de PCG betreft echter voorop.

Daarnaast zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van de verduurzaming van onze gemeente. In het hele land volgen tal van ontwikkelingen elkaar op, denk aan het klimaatakkoord dat onze regering heeft afgesproken. En de RES(regionale energie strategie) regio’s waar binnen doelstellingen qua vermindering van het energieverbruik maar ook qua opwek van energieverbruik worden afgesproken. De komende periode zullen weer de nodige stappen op dit gebied worden gezet. Als PCG vinden we het heel belangrijk dat heel de samenleving hierbij gehoord word. We zullen u hierbij dan ook zo goed mogelijk proberen te betrekken.

Wij wensen u alle goeds toe in deze bijzondere tijden.

Arie van Vliet

a.vanvliet@pcgwijkbijduurstede.nl

advertentie
advertentie