Museum Dorestad komt in het oude stadhuis op de Markt
Museum Dorestad komt in het oude stadhuis op de Markt Ali van Vemde

Belangrijke stap verbouwing oude Stadhuis: omgevingsvergunning ingediend

7 juli 2020 om 15:10 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE De gemeente heeft een belangrijke stap vooruit gezet op weg naar de verbouwing van het oude Stadhuis aan de Markt 24 in Wijk bij Duurstede. De aanvraag voor de omgevingsvergunning voor deze verbouwing is ingediend op 22 juni 2020. De tijd die het duurt om de vergunning te verlenen is minimaal 26 weken. Dat komt omdat het oude Stadhuis een rijksmonument is, dat enkele belangrijke wijzigingen ondergaat.

De gemeente neemt vervolgens eerst een ontwerpbesluit. Als het ontwerpbesluit ter inzage ligt (naar verwachting september 2020), kan iedereen daar binnen zes weken op reageren in een zienswijze.

NA DE VERBOUWING GEBRUIKEN DE VVV EN MUSEUM DORESTAD SAMEN HET OUDE STADHUIS De VVV blijft op de begane grond. Het museum gebruikt na de verbouwing de andere etages. De oude raadzaal is straks weer een mooie plek om te trouwen of om vergaderingen te houden. De gemeente verwacht dat er meer recreatieve bezoekers naar Wijk bij Duurstede komen. Dat is goed voor de plaatselijke ondernemers. Voor de inwoners wordt de stad er nog aantrekkelijker door.

ALS ALLES GAAT ZOALS GEPLAND, IS DE VERBOUWING EIND 2021 KLAAR Wethouder Wil Kosterman is verheugd dat de omgevingsvergunning nu is ingediend: ,,Het is een lange weg geweest om dit voor elkaar te krijgen. Maar ik ben blij dat de aanvraag er nu ligt. Als alles gaat zoals gepland, is eind volgend jaar de verbouwing klaar en kunnen de VVV en het museum beginnen met het inrichten van hun vernieuwde ruimten. Het pand is dan gemoderniseerd en duurzaam gemaakt, klaar voor de toekomst. Museum Dorestad heeft vanaf dan een centrale plek in de binnenstad. We verwachten dat dit meer bezoekers trekt, die verleid worden tot een langer verblijf in onze stad. En ik verklap alvast: Museum Dorestad bezoeken wordt een bijzondere ervaring.”

VOORDAT ER VERBOUWD KAN WORDEN, MOET ER NOG VEEL GEBEUREN Gedurende de aanvraagtijd van de vergunning kiest de gemeente de aannemer uit, die de verbouwing op zich zal nemen. Dit wordt in ieder geval een aannemer die zijn/haar sporen heeft verdiend met werken aan monumenten.

Als er geen bezwaren binnenkomen of knelpunten ontstaan over de omgevingsvergunning, dan kan het verbouwen in februari 2021 starten. De verbouwing is dan eind 2021 klaar. Daarna wordt het ingericht en kunnen de VVV en Museum Dorestad samen verder in het verbouwde, oude Stadhuis.

MEER INFORMATIE OVER DE VERBOUWING Op de webpagina over de verbouwing (www.wijkbijduurstede.nl/inwoners/het-oude-stadhuis-wordt-verbouwd) leest u meer. In de komende periode breidt de informatie zich hier uit. Wie deze pagina’s opzoekt, krijgt een beeld van wat er gebeurt en hoe het er straks uit komt te zien.

advertentie
advertentie