Het nieuwe college: Kostermans, Joustra en Marchal (mei 2018)
Het nieuwe college: Kostermans, Joustra en Marchal (mei 2018) Kuun Jenniskens

VVD gaat niet verder met wethouder Willem Joustra

3 januari 2020 om 15:05 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Vanaf vandaag (vrijdag 3 januari) legt Willem Joustra zijn werkzaamheden als wethouder neer. Met de VVD fractie was er al langere tijd verschil van inzicht over de te volgen koers. De VVD gaat een nieuwe wethouder voordragen.

door Kuun Jenniskens

Joustra was sinds mei 2018 VVD wethouder. Hij was verantwoordelijk voor verkeer en vervoer, volkshuisvesting, woningbouw, economische zaken en de Participatiewet.

Tijdens raadsvergaderingen kon Joustra onderwerpen niet altijd helder voor het voetlicht brengen en werd - door zijn geheel eigen stijl van communiceren waarbij hij speelde met kennis, humor en distantie -  niet altijd begrepen. Het kwam het regelmatig voor dat fractievoorzitter Sybren van der Velden wethouder Joustra moest verdedigen.

De VVD laat in een persbericht weten dat het steeds duidelijker werd dat het verschil van inzicht was tussen de fracties en de wethouder niet langer te overbruggen was. ,,Na diepe overwegingen constateerden de VVD fractie en wethouder Joustra dat zij geen gezamenlijk toekomstperspectief meer zien.”

Voorlopig worden zijn taken waargenomen door wethouders Wil Kosterman en Hans Marchal. 

Burgemeester Iris Meerts over dit nieuws: ,,Ik heb kennis genomen van het besluit van de VVD om niet verder te gaan met haar wethouder. Willem Joustra zijn we dank verschuldigd voor alles wat hij als wethouder voor onze gemeente heeft gedaan. Persoonlijk ken ik hem nog maar kort. Ik heb hem leren kennen als een gedreven bestuurder met oog voor het algemeen belang.”

Loco-burgemeester Willem Joustra feliciteert de 100-jarige Tonnie Mol
Buurtsportcoach Giel-Jan en wethouder Willem Joustra proberen bootcamp
advertentie
advertentie