Team Verhoef Blog 23
Team Verhoef Blog 23 Marije Koopmans

Team Verhoef | BLOG 23 - Winter

16 december 2019 om 07:20 Overig

Terug in Spanje zijn we. Na drie weken rondreizen in Marokko, hebben we weer voet aan wal gezet in Europa. Drie weken die uniek waren en één van de hoogtepunten van onze reis zijn. Na ons bezoek aan Ait Ben Haddou zijn we de laatste week doorgereisd naar Gorges du Dadès en de woestijn bij Merzouga. Via overnachtingen in twee kleine dorpjes zijn we naar Chefchouan gegaan, ook wel de blauwe stad genoemd. Een mooie afsluiter van de roadtrip door dit land. We hebben veel nieuwe kennis. Over de Marokkaanse cultuur en samenleving, maar ook over onszelf. Over omgaan met situaties, indrukken, emoties etc. Deze drie weken blijven ons bij, op allerlei vlakken. 

En nu dus weer terug in Spanje. Voor een paar dagen en dan gaan we door naar Frankrijk. Na aankomst met de veerboot vanuit Marokko hebben we oude bekenden Peer, Joep, Jet en Rogier opgezocht. Het relaxte contact, opgebouwd in Portugal, zetten we voort in het Spaanse Tarifa. Het is leuk om bij te praten over elkaars avonturen van de afgelopen weken en nieuwe plannen te horen voor de komende tijd. En om een koffietje te drinken, te borrelen, de tafel vol eten te zetten en dat te delen, van de zonsondergang te genieten, vuur te maken op het strand, daar worstjes op te bakken etc. Het voelt vertrouwd, een fijne vibe. 

Deze dagen aan het strand zijn voorlopig de laatste 'zomerse' momenten. Op de plek waar we nu staan, eigenlijk verboden voor campers, hebben we uitzicht op een enorm strand, kitesurfers, vrachtschepen en de contouren van Marokko. De komende dagen rijden we richting het Franse platteland, waar de weersvoorspelling klopt bij de maand zoals we dat in Nederland gewend zijn. Het zachte winterweer in Frankrijk is voor ons het begin van de winter en bijbehorende activiteiten vanaf januari. Na het vieren van de feestdagen trekken we de berggebieden in om zo'n twee maanden te gaan skiën. 

Eigenlijk kunnen we niet wachten tot dat moment is aangebroken, maar het zal ook gek zijn niet meer op slippers te lopen of vaak slechts een trui aan te hoeven doen als het afkoelt. Oké, soms een extra trui of jas en na een koude nacht gaat de verwarming aan, eerlijk is eerlijk. Echter, dat klinkt enerzijds minder zonnig en anderzijds komt het zo weinig voor, dat we schaamteloos kunnen zeggen dat het toch wel zeer aangenaam weer is geweest in de zuidelijke streken waar we de afgelopen maanden hebben doorgebracht.

Door naar Frankrijk, waar we voor korte tijd de vaart uit de reis halen. Meer dan vier maanden van huis zijn we nu. Vrijheid, gaan en staan waar we willen, doen wat in ons opkomt en als gezin full time in elkaars gezelschap zijn en weten altijd op elkaar te kunnen bouwen. Daar gingen we voor en daar gaan we voor. Te constateren dat alles klopt, ondanks heus wat strubbelingen af en toe of dingen die niet lopen zoals verwacht of bedacht, maakt mij trots. Trots op de mannen van Verhoef, in drievoud. Op wie iedereen is, op welke plaats een ieder in ons gezin heeft en op de liefde die er is. Ik kan me geen beter team wensen om deel van uit te maken. Laat de winter maar komen.


__ 
Beleef op YouTube (www.youtube.com/teamverhoef) en Instagram (www.instagram.com/team_verhoef) mee hoe we ons 'normale' leven een jaartje onderbreken. Je kunt volgen waar in Europa we zijn en wat we meemaken. 

advertentie
advertentie