Controle panden bedrijventerrein

24 februari 2018 om 10:25 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op dinsdag 20 februari heeft de gemeente samen met de politie een preventieve controle uitgevoerd bij diverse panden op bedrijventerrein Broekweg/Langshaven. Deze controle is gehouden om te voorkomen dat (leegstaande) panden gebruikt worden voor illegale activiteiten. Tijdens de controle zijn geen strafbare feiten geconstateerd.

VAKER CONTROLE Burgemeester Tjapko Poppens legt uit: "Dergelijke onaangekondigde controles gaan we samen met de politie vaker uitvoeren op bedrijventerreinen en in het buitengebied. Als gemeente maken we werk van ondermijning."Ondermijning is niet zichtbare criminaliteit, die vaak gepleegd wordt in criminele samenwerkingsverbanden. Het gaat hierbij om het verdienen van zoveel mogelijk geld. Vaak gaat dit gepaard met bedreigingen en intimidatie. Voorbeelden zijn hennepteelt, de productie en handel in drugs, witwassen van crimineel geld en fraude. Deze vormen van criminaliteit hebben als overeenkomst dat de grens tussen de bovenwereld en de onderwereld aan het vervagen is. Het gevaar van vervagen is dat het vertrouwen van de samenleving in bepaalde organisaties afneemt..

TIPS Ondernemers kregen deze dag tips over herkennen en voorkomen van criminaliteit. Om zicht te krijgen in hoeverre ondermijning voorkomt in onze gemeente, is deze steekproefsgewijze controle uitgevoerd. Tijdens deze controle is met de ondernemers gesproken over het herkennen en voorkomen van ondermijnende criminaliteit. Heeft u vragen of informatie over ondermijning, neem dan contact op met de gemeente via veiligheid@wijkbijduurstede.nl

advertentie
advertentie