Marco Petri
Marco Petri Ankie Meutgeert

Het leugenbankje

2 oktober 2019 om 07:32 Lokaal/Column

De vakantie is voorbij. Het kabinet heeft haar plannen duidelijk gemaakt via de troonrede op Prinsjesdag. Wat zijn de plannen van dit college in Wijk bij Duurstede?

Een interessante vraag! Wat gaat u ervan merken? Er spelen grote dossiers en natuurlijk ook kleine zaken die u in uw directe woonomgeving raken. Grote zaken als: Energie transitie, Invoering Omgevingswet, Woningnood voor starters, Relatief (kleine) zaken minstens ook zo belangrijk: Wel of niet verwijderen leugenbankje aan de haven, niet permanent wonen op recreatiepark, Overlast van de komende windmolens Houten (Goyerbrug), Bosscherwaarden, fietspad langs de dijk naar Amerongen, enz.

Laten we een (kleine) ergernis benoemen:

Het leugenbankje met overkapping aan de haven voor de ouderen moet verdwijnen las ik in de pers. Wat is dat nou?

Een bankje met overkapping voor ouderen aan de haven het zogenaamde leugenbankje wordt ook door jongeren gebruikt en deze jongenren/jong volwassenene zorgen regelmatig voor veel overlast. Jongeren gebruiken deze voorziening om herrie te schoppen, rotzooi te deponeren en geluidsoverlast te creëren. Een ongewenste situatie! Het weghalen van deze voorziening is voor de PCG een stap te ver. De voorzieningen is destijds neergezet voor bijna 30.000 euro. Je moet de veroorzakers van de overlast iets bijbrengen. Dat is natuurlijk een opvoedkundig iets daar is natuurlijk niet de politie voor. Aanspreken is het devies. Gelukkig zag de wethouder Kosterman dit ook en heeft zij het verwijderen van deze voorziening voorlopig afgeblazen. Er zijn paaltjes geplaatst om te voorkomen dat jongeren daar met auto's parkeren. Zij gaat in gesprek met de jongeren op deze lokatie. Hier moet echt wat veranderen. Onaanvaardbaar gedrag moet worden aangepakt. De PCG verwacht dat dit met een goed gesprek en wat aandacht het definitief verwijderen van deze overkapping met leugenbankje voorkomen kan worden. Elders in Wijk bij Duurstede wordt ook overlast ervaren. Buren hebben last van rook of van geluid. We moeten verdraagzaam zijn naar elkaar! Doet u allen mee?

Marco Petri,
PCG

advertentie
advertentie