Katla prijst de verhalenvertellersroute aan
Katla prijst de verhalenvertellersroute aan Marco Magielse

Vijf verhalenvertellers tonen geschiedenis Wijk bij Duurstede

2 september 2019 om 14:28 Historie Deel je nieuws

Titus, Katla, Rorik, Zwarte Robert en David leiden je door de binnenstad van Wijk bij Duurstede.

Opening:             zaterdag 14 september 2019 op Open Monumentendag ‘Plaatsen van vertier’

Onze rijke historie is dé attractiewaarde van Wijk bij Duurstede waarmee wij ons kunnen onderscheiden van andere aantrekkelijke vestingsteden. Dit vindt u terug in het beeldmerk dat is ontwikkeld met vijf verhalenvertellers die echt hebben bestaan. Helaas duurt het nog even voor het nieuwe museum haar deuren opent. Tot die tijd komen de verhalenvertellers tot leven in een pop-up museum.

Opzet                  

De vijf verhalenvertellers – Titus de Romein, Katla Uit Birka, Zwarte Robert de herbergier, Rorik graaf  van Dorestad en David van Bourgondië - presenteren zich met een afbeelding op ware grootte met een korte tekst over zichzelf, hun periode en een thema. Op het tentoonstellingspaneel staan afbeeldingen die met het verhaal te maken hebben of foto’s van archeologische vondsten. In de VVV op de Markt is een overzichtspaneel van de verhalenvertellers te vinden en een paneel met meer informatie over het nieuwe Museum Dorestad.

Wanneer?

Open Monumenten Dag, zaterdag 14 september, is het startsein voor dit eigentijdse pop-up museum. Kaartjes met de verhalenvertellersroute kunt u verkrijgen bij de VVV aan de Markt én natuurlijk op elke locatie, als u ze toevallig tegen het lijf loopt!

Samenwerking

Het project is een samenwerking tussen Museum Dorestad, de VVV Kromme Rijnstreek, de gemeente Wijk bij Duurstede, de Ondernemersvereniging Binnenstad Wijk bij Duurstede, de centrummanager en de vijf ‘gast-gevende’ locaties van de verhalenvertellers.

advertentie
advertentie