Afbeelding
Rob Haak Fotografie

Pak je verantwoording!

29 mei 2019 om 07:04 Lokaal/Column

Nu eens geen stukje over klimaat, windturbines of de Bosscherwaarden. Natuurlijk, beide onderwerpen zijn 'hot' en er is genoeg over te vertellen. De VVD volgt alle ontwikkelingen nauwgezet.

Ik wil het hebben over onze mooie gemeente. Ik ben er trots op, om in augustus 30 jaar inwoner te zijn! En al woon ik binnen de Singel, voor de echte Waikse blijf ik natuurlijk gewoon import. Dat werd me jaren geleden een keer duidelijk gemaakt, toen iemand zijn auto op een onmogelijke plek parkeerde. Een invalide mevrouw kon er amper langs, waarna ik naar buiten ging en de bestuurder aansprak op zijn gedrag. En wat gebeurde er? Een omstander zei in onvervalst Waiks tegen de bestuurder: "Ach jochie, luister niet naar hem, hij is toch import!"

Het riep bij mij woede en humor tegelijkertijd op. Want humor en een ongedwongen leven zonder al te veel onnodige regels, is iets waar de Wijkenaren en Liberalen volgens mij van houden. Het geeft ons stadje karakter.

Ons prachtige stadje, dat met de 'nieuwe' Markt nog mooier is. Een Markt, die door de omwonenden zelf ontworpen is. Een Markt, waarvoor draagvlak uit de binnenstad is.

En dat brengt mij op de volgende vraag. Zullen wij er met zijn allen alles aan doen om Wijk zo mooi en prettig mogelijk te houden? Dat betekent rekening houden met de ander, discipline met parkeren. We hebben het college schriftelijke vragen gesteld. En we zijn al jaren voor extra parkeerplaatsen nabij het centrum. En de Wijkenaren zelf zou ik adviseren eens wat vaker de fiets te pakken. Bijna even snel, gezonder voor jezelf en je auto en beter voor het milieu.

Steven Verhaar
Raadslid VVD

advertentie
advertentie