Maria tentoonstelling in RK kerk

13 mei 2019 om 14:00 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Zondag 19 mei zal er in de RK Kerk in Wijk bij Duurstede van 11.00 tot 13.00 uur een Maria tentoonstelling gehouden worden.


Mooie en verrassende afbeeldingen van Maria zijn te zien op deze tentoonstelling, van boeken, ikonen en schilderijen tot oude Maria beelden. Iedereen weet hoe Maria eruitziet en zal haar beeltenis kunnen herkennen, zij is immers de meest afgebeelde vrouw ter wereld. Ook weet iedereen dat ze de moeder van Jezus is.


Alles wat u te zien krijgt is beschikbaar gesteld door mensen uit Wijk bij Duurstede, die veel van deze spullen thuis in hun woning hebben staan. Maria een vrouw die kunst, cultuur, religie en spiritualiteit met elkaar verbindt. De tentoonstelling laat ook zien hoe zeer Maria een voorbeeld is voor liefde, vrouw-zijn, gezin, angst, verdriet, troost en bescherming. Ongeacht cultuur of religie, Maria is van alle tijden en van iedereen. U kunt naast het bekijken van alle afbeeldingen ook uw gebeden brengen bij Maria en een kaarsje aansteken in onze Mariakapel.

Voorafgaand aan deze tentoonstelling is er een Mariaviering in de kerk, aanvang 9.30 uur. U bent van harte welkom, de toegang is gratis.

advertentie
advertentie