Peter Balvers, Wim van Dijk en Frans Hoving benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau
Peter Balvers, Wim van Dijk en Frans Hoving benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau Ali van Vemde

Koninklijke onderscheidingen voor Wim van Dijk, Frans Hoving en Peter Balvers

26 april 2019 om 11:30 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Drie inwoners van de gemeente zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer W.P.S. Van Dijk, de heer L.F. Hoving en de heer P.J.M. Balvers verdienen deze eer op basis van hun bijzondere inzet gedurende lange tijd ten bate van de samenleving. In Theater Calypso werden vrijdag 26 april de onderscheidingen uitgereikt door burgemeester Tjapko Poppens.

Ali van Vemde

De heer Wim van Dijk ontving de onderscheiding omdat hij zich jarenlang onafgebroken en op vrijwillige basis inzet voor Hengelsportvereniging 'De Rietvoorn en Omstreken'. Vanaf 2000 is hij veelzijdig vrijwilliger bij voetbalvereniging SVF Cothen. Wim is altijd bereid om anderen te helpen, gevraagd of ongevraagd.

De heer Frans Hoving kreeg de versierselen opgespeld, omdat hij zich ruim 40 jaren onafgebroken en belangeloos verdienstelijk maakt voor verschillende maatschappelijke doeleinden, zowel operationeel als bestuurlijk. Hij was voorzitter van bestuur en lid van de kascontrolecommissie bij de Partij van de Arbeid en raadslid en steunfractielid. Ook zet hij zich in bij de lokale Vereniging Natuur en Milieu. Tien jaar geleden richtte hij met muzikale vrienden de Stichting BluesinWijk op.

De heer Peter Balvers spant zich op trouwe wijze, intensief en belangeloos in voor uiteenlopende doelen. Hij draagt actief bij aan het reilen en zeilen van de RK parochie. Jarenlang was hij als vrijwilliger actief voor karnavalsvereniging De Kaieschaiters. Peter is vaste chauffeur voor Stichting Dit-is-Het en voor de Wijkse Dienst. Hij is vaak actief als vrijwillig verkeersregelaar tijdens evenementen.

Meer over de Koninklijke onderscheidingen in 't Groentje/Wijks Nieuws van woensdag 1 mei.

advertentie
advertentie