Er was eens
Er was eens Aart Molendijk

Er was eens...

16 april 2019 om 09:30 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Vorige week maandag en dinsdag werd Calypso in bezit genomen door allerlei sprookjesfiguren. Ze waren er bijna allemaal: Assepoester, Doornroosje, Sneeuwwitje, de boze stiefzussen, maar… ze namen spontaan deel aan elkaars sprookje en de afloop was zeer verrassend. Roodkapje werd niet opgegeten door Grote Boze maar verliefd op hem, Assepoester trouwde niet met de prins maar met een bediende..

Er waren overdag in totaal 4 voorstellingen voor alle groepen van De Wegwijzer en een aantal groepen van andere scholen die te gast waren. Maandag- en dinsdagavond ging het dak van het prachtige Calypsotheater er bijna af in de voorstelling voor volwassenen.

De voorstelling werd gespeeld door ouders en leerkrachten van De Wegwijzer en voor het vijfde jaar was de productie en regie in handen van Marleen Molendijk, theaterdocent van de school. Mooi om te ervaren dat de aandacht voor de cultuurvakken op school niet alleen uitdagend creatief onderwijs biedt aan de leerlingen, maar dat ook ouders en leerkrachten daar heel veel pret uit halen. En welke theatermaker kan nou zeggen dat zijn of haar voorstelling in twee dagen tijd ruim 1000 bezoekers heeft gehad…

advertentie
advertentie