Bijen- en natuurmarkt
Bijen- en natuurmarkt Bomenmuseum

Bijen- en Natuurmarkt in het Bomenmuseum

8 april 2019 om 14:05 lokaal

DOORN De jaarlijkse Bijen- en Natuurmarkt in Doorn is dit jaar te bezoeken op zaterdag 13 april a.s. in het Nationaal Bomenmuseum Gimborn. De toegang is gratis!

De groene entourage van het Bomenmuseum biedt plaats aan een groot aantal standhouders, die samen een gevarieerd aanbod te bieden hebben aan het publiek. Dit jaar staan biodiversiteit en duurzaamheid centraal. Er zijn bijenproducten en imkermaterialen te koop. Daarnaast is er een groot aanbod van regionale natuurproducten, planten, kruiden en creativiteit met natuurlijke materialen. Diverse natuurorganisaties zijn aanwezig met informatie.

In de stand van de organiserende Bijenvereniging Utrechtse Heuvelrug wordt informatie gegeven over bijenhouden en cursussen. Er staat een bijenvolk in een observatiekast achter glas en een bijenkorf met een bijenvolk dat te zien is door een spiegel. Ook voor kinderen zijn er allerlei activiteiten, een grote boomhut, een speeltuin en twee spannende speurtochten door de bomentuin. Deze speurtochten zijn tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar in de winkel van het Bomenmuseum. Voor jong en oud zal er die dag 2 maal een rondleiding worden georganiseerd.

De regionale Bijen- en Natuurmarkt is één van de eerste bijenmarkten in het seizoen. Imkers die volken nodig hebben om in te zetten voor de bestuiving van o.a. gewassen onder glas, fruitteelt en zaadteelt, komen hier hun volken ruilen. De handel in bijenvolken begint om 07:00 uur. De andere kramen zijn vanaf 10:00 uur ingericht.

De Bijenhoudervereniging Utrechtse Heuvelrug en het Nationaal Bomenmuseum Gimborn zetten zich gezamenlijk in voor het belang van bijen, voor de bijenstand en voor de biodiversiteit. Heb je belangstelling voor de natuur, voor bijen en andere insecten en wil je een gezellige dag

Zaterdag 13 april van 10:00 - 17:00 in het Nationaal Bomenmuseum Gimborn, Velperengh 13, 3941 BZ te Doorn. De toegang is gratis!

Geschiedenis van de Bijenmarkt De van oorsprong "Driebergse Bijenmarkt"werd in 1961 opgericht door Piet Beens; toen nog slechts voor handel in bijenvolken en de verkoop van honing en imkermaterialen.

In 1990 werd, als ode aan deze bijzondere imker, de markt naar hem vernoemd als "P.J.Beens Bijenmarkt". Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot de "P.J.Beens Regionale Bijen- en Natuurmarkt", waar imkers uit hele land elkaar ontmoeten om bij te praten, bijenvolken te verhandelen en ervaringen met elkaar te delen.

Bijen- en natuurmarkt
advertentie
advertentie