Straf geëist voor ontucht met minderjarige medewerkster

28 maart 2019 om 11:20 lokaal

HOUTEN / WIJK BIJ DUURSTEDE Tegen de 51-jarige uitbater van een brasserie in Houten is dinsdag in de rechtbank in Utrecht 30 maanden cel geëist waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De verdachte heeft volgens het OM ontucht gepleegd met een 15-jarige meisje. De officier van justitie woog zwaar mee dat het meisje bij de verdachte in dienst was. Ook zijn er seksfilmpjes van de minderjarige gevonden op de telefoon van de verdachte.

Het slachtoffer vertelde dat zij op 14-jarige leeftijd bij de verdachte is gaan werken. Nog voordat zij zestien jaar oud was, werd zij ontmaagd in een hotel. De verdachte dwong haar zelfs tot seks samen met zijn 17-jarige vriendin, die ook bij de verdachte in dienst was. Het slachtoffer verklaarde verder dat zij in de jaren daarna tot bizarre seks werd gedwongen. De verdachte ontkende dat laatste, maar de officier van justitie zag voldoende bewijs.

Na een ruzie in het huis van de verdachte in Houten werd hij in november opgepakt. Na 6 weken voorarrest, mocht hij naar huis. De verdachte kreeg wel een contactverbod opgelegd. Volgens de dagvaarding woont hij nu in Wijk bij Duurstede. Deskundigen zagen geen aanwijzing dat deze verdachte op kinderen valt. Maar hij volgt wel een psychiatrische behandeling.

De verdachte vertelde dat hij door het meisje in de verhouding was gelokt. Ook zou het meisje hem hebben gechanteerd. Ze zou het tegen zijn kinderen vertellen, als hij stopte. De rechters konden niet geloven dat een 51-jarige man zijn leven liet bepalen door een pubermeisje.

Het meisje vertelde dat juist zij was gedwongen door de verdachte. Zij durfde al die tijd haar eigen ouders niets te vertellen. Het meisje vroeg 10.000 euro smartengeld  en 13.000 euro voor medische kosten en studievertraging. De officier benadrukte dat de wetgever wil dat in dit soort zaken gevangenisstraf wordt opgelegd, om tienermeisjes ook tegen zichzelf te beschermen.

De uitspraak is over 2 weken. (bron: JPU)

    

advertentie
advertentie