Kunstzinnige uitingen van Toverdo
Kunstzinnige uitingen van Toverdo Ali van VEmde

Ludieke actie van Toverdo

26 maart 2019 om 11:29 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Toneelvereniging Toverdo bestaat 40 jaar. Dat vraagt om een bijzondere jubileumvoorstelling! Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april wordt in Theater Calypso de voorstelling 'Is dat kunst of kan het weg?' gespeeld. Op de Markt werden de bezoekers zaterdag op een ludieke manier opmerkzaam gemaakt op deze voorstelling.

Ali van Vemde

Bezoekers op de Markt keken vreemd op. Een naakte man, enkele schildersezels en kunstenaars trokken de aandacht. Dit alles om aandacht te vragen voor de voorstelling. Flyers werden uitgedeeld en inwoners aangesproken. Het belooft dan ook een heel bijzondere voorstelling te worden.

De jubileumvoorstelling is een echte Wijkse productie. André van Zwieten schreef de tekst, de regie is in handen van Simone Gijben. En dat is ook terug te zien in het stuk. Galerie 'Mirage' (luchtspiegeling) wordt gerund door Virginie, de tweede en wat jongere echtgenote van Bo, die belangrijk is in de internationale zaadhandel. Kopers van werken uit de galerie komen vooral uit zijn netwerk. Zijn dochter Junior is beginnend kunstschilder, tegen de zin van haar vader. Per vergissing wordt een van haar oudere schilderijen door de lokale 'kunstexpert' aangezien voor een meesterwerk van een beroemde schilder. Tijdens een vernissage wordt het werk onthuld. Hier verschijnen ook de vriendinnen van Virginie, die zeer kleurrijk en verschillend zijn en allemaal op hun beurt inbreng hebben en hun eigen levensvisie ten toon spreiden. De onthulling wordt voor iedereen een verrassing! De vraag is: wie wint? Het geld of de kunst(en). De kunstenaar of de kunstliefhebber?

'Is dat kunst of kan het weg? wordt beide avonden gespeeld om 20.00 uur. Kaarten via het Calypso Theater.

advertentie
advertentie