Alzheimer Café

27 maart 2019 om 13:55 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE In het 5e Alzheimer Café op woensdagavond 3 april zal Coach Ron Overtoom van Quazin ons wegwijs maken in de omgang met mensen met dementie. Dit is niet alleen voor mantelzorgers, waarvan de partner of ouder aan bijvoorbeeld Alzheimer lijdt, maar eigenlijk voor iedereen. Immers, vroeg of laat, zal je er ook als buur, collega, of op straat, in de winkel of tijdens een wandeling mee geconfronteerd kunnen worden. Wilt u uw medemens met dementie (die de weg kwijt is) helpen, is het zaak dat u de persoon met dementie verstaat en omgekeerd.

Coach Ron Overtoon zal tijdens zijn lezing in begrijpelijke taal antwoord geven op de vraag: "Hoe kunt u de beleving van uw naaste die dementie heeft, beter begrijpen en hierop aansluiten?" Hij zal verder toelichten dat "wat voelt, vindt, en wil een persoon met dementie" bij contact als uitgangspunt dient en hoe de zorg daarvoor wordt toegepast.

Alzheimer Café: woensdagavond 3 april in E&E zaal 1, open vanaf 19.00 uur. De lezing van Ron Overtoom begint om 19.30 uur. Napraten bij een hapje en een drankje tot 21.30 uur.

Meer informatie bij coördinator Marianne Jansen: Ontmoetingscentrum E&E 0343 – 459480. mjansen1@quarijn.nl

advertentie
advertentie