Werkconferentie 'Snel betaalbaar bouwen' op 8 maart

26 februari 2019 om 17:30 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE De gemeenteraad organiseert op vrijdag 8 maart de werkconferentie ‘Snel betaalbaar bouwen’ in de raadzaal van het Huis van de Gemeente. De raad wil tijdens de werkconferentie komen tot een gezamenlijk advies of verzoek aan het college, zodat er snel betaalbare woningen bijkomen in de gemeente. De raad heeft hiervoor ervaringsdeskundigen uitgenodigd, zowel binnen als buiten de gemeente. Wilt u als inwoner meedenken? Meld u dan aan bij de raad via het mailadres a.vanwees@wijkbijduurstede.nl

In Wijk bij Duurstede is het voor mensen met een laag inkomen lastig om een woning te vinden. De werkconferentie wil eraan bijdragen dat er snel betaalbare woningen bijkomen in de gemeente. Woningen waarvan de bouwkosten lager zijn dan 165.000 euro. Voor zowel koop als huur. In verschillende gedaanten. Tiny Houses, gestapelde modules of kleine appartementen. Georganiseerd door woningbouwstichtingen, beleggers of via eigen initiatief al dan niet via CPO. Tijdelijk en permanent. De doelgroep voor deze woningen varieert van jonge starters tot senioren, gescheiden huishoudens, ZZP’ers zonder pensioen etc.

Om 13.45 uur is de ontvangst. Om 14 uur start het programma, die de vorm heeft van een carrousel van korte presentaties die vier groepen parallel bezoeken. Aanwezig zijn: Tiny Houses (Maarten Beemer, Millhome); goedkoop wonen via de woningbouwstichting (Sander Bos, Viveste); financieren van goedkoop wonen (Robert Paul Jorna, Rabobank); (gestapelde) flexibele bouw (Wim Reedijk, expertisecentrum Flexwonen). Vanaf 16 uur wordt het advies geformuleerd. Na een gezamenlijke conclusie is er rond 17 uur een afsluitende borrel.

advertentie
advertentie