BedrijfsBeurs in 2017
BedrijfsBeurs in 2017 Ali van Vemde

BedrijfsBeurs: stem nog mee voor de Ondernemersprijs

28 januari 2019 om 15:00 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Donderdag 7 februari staat geheel in het teken van ondernemerschap. De ondernemers van de toekomst, leerlingen van het ReviusWijk presenteren hun stages, Wijkse bedrijven laten zich zien, spreker Jan van Setten legt uit hoe het 'klantenbrein' werkt en de Ondernemersprjzen worden uitgereikt. Een mooie dag voor ondernemend Wijk.

Ali van Vemde

ONDERNEMERSPRIJS In drie verschillende categorieën kan worden gestemd op de Ondernemer van het Jaar. Bij de Wijkse Onderneming van het jaar zijn genomineerd: PPC, Van der Sijs en Van Vliet Kastanjehout. Bij de kleinere Wijkse ondernemingen zijn De Nachtdijk, Den Hoed en Flair Design genomineerd. Ook kan worden gestemd op de Wijkse winkelier van het jaar. Hiervoor zijn genomineerd: Linsey's Vis, Slagerij Zumbrink en Thuys in Wijk. De genomineerden presenteren zich middels een promotiefilmpje op de website www.wijkinbedrijf.nl Iedereen kan zijn/haar stem uitbrengen via www.wijkinbedrijf.nl/stemmen. Dit kan tot 1 februari. De jury is verantwoordelijk voor het verkiezen van de Wijkse Onderneming van het Jaar, de publieksstem wordt hierin meegenomen.

TOEKOMSTIGE ONDERNEMERS Wijk in Bedrijf hecht zeer veel waarde aan het stimuleren van de werkgelegenheid in de gemeente. Dat betekent dat jongeren goed moet worden voorbereid op hun toekomst. Daarom organiseert Wijk in Bedrijf samen met de OKW en ReviusWijk hetT Werk Oriëntatie Project (WOP). De afgelopen week gingen 77 3e jaars leerlingen vmbo tl 36 uur op stage. Hiervoor kozen zij zelf het stagebedrijf van hun voorkeur uit het online bedrijvenboek waarin de deelnemende bedrijven zich presenteren. Zo zien de leerlingen wat de activiteiten zijn van dat bedrijf en wat de verschillende functies inhouden. Op 7 februari, vanaf 16.30 uur, laten de leerlingen op de BedrijfsBeurs hun presentaties zien van hun stages.

BEDRIJFSBEURS Alle inwoners uit de gemeente zijn van harte welkom op de BedrijfsBeurs. Hier werken meer dan 140 bedrijven aan mee. Van 16.30 tot 22.00 uur bieden ruim 30 ondernemers uit de gemeente de bezoekers een beleving tijdens de interactieve BedrijfsBeurs. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. Op de BedrijfsBeurs worden kleine hapjes aangeboden door 'Wijkse' horecabedrijven en cateraars. Deze zijn te verkrijgen tegen betaling van muntjes. Dit geldt ook voor de drankjes.

KLANTENBREIN Het avondprogramma begint om 18.30 uur. Gastheer en directeur van ReviusWijk, Sven Baijens, zal de aanwezigen welkom heten. Spreker Jan van Setten zal aansluitend zijn kijk op ondernemen geven. Hij legt uit hoe klanten denken, oordelen en beslissen en vertelt aan welke knoppen je moet draaien om een klant voor je te winnen. Rond 20.30 uur zal de Wijkse OndernemersPrijs door burgemeester Tjapko Poppens worden uitgereikt aan de Wijkse Onderneming 2019, de Wijkse Onderneming 2019 met minder dan 5 fte en de Wijkse Winkelier van 2019.

advertentie
advertentie