Afbeelding
Ali van Vemde

De Windroos is een excellente school

21 januari 2019 om 14:38 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Maandag 21 januari werd op verschillende scholen in het land het 'predicaat excellente school' uitgereikt. Dit gebeurde ook op basisschool De Windroos. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de hal van de school kwamen alle kinderen dit feestelijke moment bijwonen. Daarna was er voor alle kinderen een traktatie. In de middag was er ook nog een feestje voor de ouders.

Ali van Vemde

De school krijgt het predicaat voor haar taalonderwijs. Anouk en Fieke kwamen op de school om het koffertje te overhandigen en uit te leggen waarom deze school zo bijzonder is. Anouk vergeleek het met voetbal, je hebt goede spelers, maar er zijn ook hele goede voetballers. "Jullie zijn de Messi onder de scholen." Directeur Jan Overweel nam de koffer in ontvangst en pakte deze samen met enkele kinderen uit. De inhoud bestond uit een banner, een boek, een bordje om op te hangen, een officiële brief en het rapport van de jury.

De Windroos krijgt het predicaat vooral vanwege het taalonderwijs. Hier wordt uitgebreid aandacht aan besteed. Teksten worden besproken, er zijn taalblad oefeningen, er worden tekeningen bij gemaakt, er wordt voorgelezen en naar elkaar geluisterd, zo wisten de leerlingen te vertellen. De kinderen werken zo aan taalbeschouwing: van de structuur van een tekst tot zinsbouw, van woordkeus tot woordsoort. Vrije teksten zijn het vertrekpunt voor levend taalonderwijs. Juf Anouk vulde aan dat aan het eind van het schooljaar een tekstboek wordt gemaakt. In het juryrapport is te lezen hoeveel indruk het team van de school heeft gemaakt. "Het is een gedreven, ambitieus en enthousiast team."

De Windroos is excellente school
advertentie
advertentie