Afbeelding
HarperCollins

Lees en Luister: 'Persona'

16 januari 2019 om 07:10 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE 'Persona' is de debuut thriller van Soraya Vink (1992) en veelbelovend voor de toekomst. Van het begin tot aan het eind leeft de lezer mee met Elvira, de hoofdpersoon in het boek. Een boek vol spanning met rechercheur Elvira Selas, een bijzondere vrouw die in dit boek wordt gedreven door een persoonlijk motief.

Ali van Vemde

De Wijkse Soraya Vink studeerde Spaanse taal en cultuur en haar liefde voor Spanje is in het boek terug te vinden. Soraya werkt als thrillerredacteur en recensent bij boekenwebsite Hebban.nl In 2017 maakte ze deel uit van de jury van de Gouden Strop. Soraya: "Infiltranten hebben altijd mijn interesse gehad. Zij leveren informatie aan of zorgen ervoor dat een onderhandeling een bepaalde richting opgaat. Hun wereld blijft verborgen omdat het moet en het leek mij een uitdaging om mij juist in zo'n verhaal te verdiepen. Hiervoor sprak ik met ex-infiltranten en deed research naar procedures rondom infiltraties. Ook ben ik de schietsport gaan beoefenen omdat er schietscènes in het verhaal zitten. Dat is uitgegroeid tot een hobby."

Het spannende boek gaat over het grijze gebied tussen goed en kwaad. Door omstandigheden kunnen mensen ingrijpende beslissingen nemen die gevolgen hebben voor de rest van hun leven. Als rechercheur heeft Elvira een rotsvast geloof in het wetboek van strafrecht, maar door een persoonlijk motief wordt ze ernstig aan het twijfelen gebracht. Haar broer komt in de greep van een drugskartel en om hem terug te vinden daalt ze af naar de onderwereld als infiltrant. Als ze gedwongen haar missie moet beëindigen, krijgt ze bij de Nederlandse politie een laatste kans als teamleider bij de afdeling Zware Criminaliteit. Naast een raadselachtige dubbelmoord blijft ze ook haar zoektocht naar haar broer voortzetten. Waar ligt haar loyaliteit: bij haar familie of bij de wet?

'Persona' is gepubliceerd bij HarperCollins. Ook is het boek verkrijgbaar als e-book.

WIN HET BOEK Vind je het boek van deze week interessant en wil je een gratis exemplaar? Stuur dan voor donerdag 24 januari een mail met je motivatie waarom je het boek wilt ontvangen, ovv van je adres, naar groentje@bdu.nl Het boek'Gedragen Haat' van MPO Books is gewonnen door Ellen Smits. Proficiat!

advertentie
advertentie