Wendy Torbijn
Wendy Torbijn Ankie Meutgeert

De oplossing, 1.000 extra banen!

16 januari 2019 om 07:00 Lokaal/Column

Woensdag 16 januari is een beetje laat, maar ik wil toch graag beginnen met iedereen een voorspoedig 2019 te wensen. Namens mijzelf en alle vrijwilligers van onze beweging WijkNU.

1.000?

De titel van mijn raadspraat lijkt een beetje cryptisch, maar afgezien van die 1.000 woningen zou uitbreiding van de lokale werkgelegenheid de prioriteit voor onze Gemeente moeten zijn en die WijkNU zich stelt voor de komende tijd.

Water aan de lippen.

De problemen van onze Gemeente zijn duidelijk, we vergrijzen bovengemiddeld, we lopen achter op de economische groei en de bodem van de schatkist wordt slechts dunnetjes bedekt dankzij de recente verhogingen van de lokale belastingen.

Nieuw elan scheppen door woningbouw voor jonge gezinnen zit er voorlopig niet in, ondanks dat het college nu 2.000 woningen vraagt in plaats van de 1.000 die we (nog) niet hebben gekregen.

Eigen WijkNU lobby.

Wij zijn het afgelopen jaar aan het lobbyen geweest voor extra lokale werkgelegenheid. Immers, dit geeft geen fileproblemen en de provincie staat hierbij aan onze kant. Ook wanneer bij uitbreiding van de werkgelegenheid wij daarbij extra woningbouw betrekken voor lokale ondernemers en hun werknemers.

Yes we can!!

Onze Gemeente heeft veel te bieden aan bedrijven en ondernemers, als telg uit een lokaal horeca ondernemersgezin en uit de gesprekken met collega ondernemers weet ik dat er kansen liggen om bedrijven aan te trekken en voor lokale bedrijven die willen expanderen. Maar dan moet daar wel op worden ingespeeld!

Afgelopen jaar heeft onze fractie op het Stadskantoor al diverse gesprekken gevoerd over dit onderwerp, de indruk is dat het kwartje begint te vallen.

Maar nu wordt het tijd om door te pakken en in de komende jaren te laten zien dat we als Gemeente op eigen benen kunnen staan en met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen treden. Uitbreiding van de lokale werkgelegenheid is daarbij essentieel.

WijkNU heeft de helpende hand al diverse malen uitgestoken naar alle partijen en ook de komende jaren kunt u rekenen op een constructieve houding van de enige onafhankelijke politieke beweging binnen onze Gemeente.

Wendy Torbijn, raadslid WijkNU

advertentie
advertentie