Jan en Cindy proosten op 25 jaar Centre Court
Jan en Cindy proosten op 25 jaar Centre Court CentreCourt

25 jaar Centre Court

23 december 2018 om 10:45 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 31 december is het precies 25 jaar geleden dat Jan van der Velde zijn handtekening zette voor de overname van het Squashcentrum aan de Karel de Grotestraat. Hij heeft er geen seconde spijt van gehad. Alle reden dus voor een feestje. Op zondag 30 december zijn leden en oud-leden van harte welkom voor een feestelijke borrel om bij dit bijzondere moment stil te staan.

Ali van Vemde

Als professional speelde Jan van der Velde in het Nederlands team. Toen hij in oktober 1993 met het team in Pakistan speelde, werd hem door de toenmalig bondscoach gevraagd of hij het Squashcentrum zou willen overnemen. Destijds 31 jaar, liep zijn carrière als squash prof op zijn eind. Zijn droom was altijd al het combineren van deze sport en horeca en dat kon op deze plek uitstekend. Jan: "Ik zit hier op een prachtig punt. We hebben eigen parkeerplaatsen en we zitten dicht bij de binnenstad. Een groot voordeel, want ook kinderen kunnen hier gemakkelijk op de fiets komen."

MOOIE JEUGDGROEP Nog steeds bevalt hem de combinatie sport en horeca uitstekend. Een ruime bar in het midden en aan beide zijden squashbanen, maakt het tot een sfeervolle hal. Een glaasje drinken terwijl je onderwijl ook kan kijken naar de sporters. Jan noemt het een goede ontwikkeling dat steeds meer jongeren naar de squashhal komen. Kinderen komen mee met hun ouders die squashen en komen dan zelf ook spelenen nemen vriendjes mee. "We hebben op dit moment een mooie jeugdgroep." Jan onderstreept het belang van sporten. Veel jongeren gaat voetballen of hockeyen, maar het grote voordeel van squash is dat je de sport toch op hoge leeftijd kan beoefenen.

TOOST UITBRENGEN Jan en zijn partner Cindy willen dit moment niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom willen ze met spelers en oud-spelers, onder het genot van een borrel, proosten op dit mooie jubileum. Dit gebeurt op zondag 30 december. Vanaf 12.00 uur wordt een dubbeltoernooi gespeeld en van 16.00 tot 18.00 uur is er een gezellige borrel bij Squashcentrum Centre Court aan de Karel de Grotestraat 1 b.

advertentie
advertentie