Prins Dijkie, Prinses Millie en Adjudant Peter
Prins Dijkie, Prinses Millie en Adjudant Peter De Kaieschaiters

Kaieschaiters gaan voor mooi seizoen

19 december 2018 om 10:56 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Het belooft een druk seizoen te worden voor Prins Dijkie den Eerste en zijn Adjudant Peter. Er zijn al diverse uitnodigingen van andere verenigingen, onder andere voor het Elvium van De Brienkneuters in Cothen. Er wordt meegereden in verschillende optochten en natuurlijk is er het grote feestweekend in maart. De kaartenverkoop via internet is hiervoor inmiddels gestart.

Ali van Vemde

Het is nog nieuw voor Prins Dijkie, maar hij weet inmiddels dat er heel wat bij komt kijken. Er tegenop zien, dat doet hij niet, want samen met zijn Prinses Milly en Adjudant Peter gaat het zeker lukken. De uitnodigingen stromen binnen, zoals bijvoorbeeld voor deelname aan de Nieuwjaarsduik. Helaas is hij dan op vakantie, maar volgend jaar zullen de Kaieschaiters weer present zijn. Waar de Prins zeker bij zal zijn is het jubileum van carnavalsvereniging De Brienkneuters, die dit jaar haar 55-jarig jubileum viert. En zo zijn er tal van activiteiten waar Prins Dijkie zich zal laten zien.

VOORBEREIDINGEN "Wij zijn de laatste jaren veel actiever geworden in de omliggende plaatsen. Zo zullen we dit keer voor het eerst ook meerijden in de optocht in Odijk," vertelt Prins Dijkie. Ook de contacten met de gemeente verlopen prima. Jaarlijks is er overleg met de wethouder om het feest zo veilig mogelijk te laten verlopen. "Dat vinden wij ook belangrijk," vertelt de Prins. Omdat de wagens de laatste jaren zoveel groter zijn geworden, wordt hier de route aan aangepast. Door de binnenstad is niet meer mogelijk, maar ze zijn tevreden over de huidige route. "Afgelopen jaar zijn we, naast het E&E Gasthuis, ook gestopt bij het Droomhuis. Het werd een groot feest en dat gaat natuurlijk ook dit jaar weer gebeuren.

KARNAVAL VOOR IEDEREEN Het programma met de optredende artiesten is bekend. Voor iedere leeftijd is er iets te doen. Het karnavalsweekend begint op 1 maart met de jeugd karnavalsdisco. Zaterdag 2 maart begint de Waikse Optog om 11 over half 1 gevolgd door het openingsbal met Theo Mezz en Helemaal Hollands. Het kinderkarnaval is ieder jaar een enorm succes en ook nu zal de One Two Trio kindershow op zondag 3 maart weer veel kinderen trekken. 's Avonds is het Noppes bal met Wipneus en Pim. Nieuw is de seniorenmiddag op maandag 4 maart, in samenwerking met de WABO. Het feestweekend sluit af met het vuige maandagbal met BZB en Pater Moeskroen.

HET FEEST KAN BEGINNEN Het belooft weer een groots feest te worden. "Fijn is dat alles goed onder controle is," vertellen Prins Dijkie en Adjudant Peter. "Er zijn verschillende commissies waarbij ieder zijn eigen taken heeft. Alles ligt vast, dus dat loopt gesmeerd. Wat bij ons voorop staat is de veiligheid, daar zal dan ook streng op worden gecontroleerd. En al rijdt de optocht niet meer door de binnenstad, wij zijn erg blij dat we het Calypso Theater als residentie hebben. Midden in de binnenstad, midden in het leven. We merken dat de maatschappelijke functie van onze vereniging groot is. Steeds meer worden de Kaieschaiters benaderd om bijvoorbeeld te komen op scholen." Prins Dijkie en Adjudant Peter kijken uit naar een mooi seizoen.

advertentie
advertentie