Afbeelding
Tim Janssens

10 jaar BluesinWijk

18 december 2018 om 07:23 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op vrijdag 24 april 2009 werd in café Ome Ko de 'geboorte' aangekondigd van BluesinWijk. Twee maanden later stroomde het bluesplein bij Jazz by Duurstede vol met honderden bluesliefhebbers. Het eerste jaar werd afgesloten met ruim 150 vrienden en een tiental sponsors. Ze verlangden maar één ding: méér Blues in Wijk!

En dat is de afgelopen 10 jaar gedaan met: een kleine 300 bluesbands uit Nederland, België, UK, USA, Canada, Finland, Australië, Zuid-Afrika en Oostenrijk; blues in theater Calypso, op het Kasteel en de Lek, in de café's, op buitenpodia, in het verzorgingshuis en in woonkamers; workshops, bluesfilms, lezingen, blues in school, fotoboek, bluesdansen, fototentoonstellingen, blueskwissen en blueswandelen; het faciliteren van een mondharmonica-orkest en Wijkse bluesbands; het winnen van een regionale cultuurprijs in 2010 en de Wijkse vrijwilligersprijs in 2016. Kortom, Blues in Wijk werd een grote successtory. De blues is in Wijk niet meer weg te denken.

Op het 10de jaarfeest, op 5 januari in theater Calypso, opent BluesinWijk dan ook met niemand minder dat de Belgische topband The BluesBones. Publieksfavoriet bij de Belgische Blues Challenge 2012, winnaar in 2016 en tweede bij de Europese Blues Challenge in 2017.

LOCATIE EN TICKETS Theater Calypso, Markt 4. De zaal is open o 20.00 uur. Entree € 10,-. Ticketverkoop bij Van Ginkel Muziek, Achterstraat 1, telefoon 0343 574522 en via www.bluesinwijk.nl

THE BLUESBONES Een band van vijf gepassioneerde en ervaren muzikanten die met opperste bekwaamheid en met gevoel blues/rock spelen. Hun originele nummers variëren van zachte bluesrock en gevoelige bluesballads tot hardere rock. Deze uiteenlopende muziekstijlen heeft de band een afwisselende fanbase opgeleverd. De band is in 2011 ontstaan. The BluesBones hadden het genoegen om het podium te delen met King King, Jimmy Vaughan, Seasick Steve, Tommy Castro, Guy Forsyth, Laurence Jones, Danny Bryant, The Nimmo Brothers, Jimmy Thackery en Dan Patlansky. In maart 2018 verscheen hun nieuwe album 'Chasing Shadows' die wereldwijd goed werd ontvangen.

advertentie
advertentie