Een aantal medewerkers van De Wijkse Dienst bij de nieuwe aanwinst
Een aantal medewerkers van De Wijkse Dienst bij de nieuwe aanwinst Ali van Vemde

3e auto voor de Wijkse Dienst

2 december 2018 om 10:29 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE De Wijkse Dienst groeit en dat gaat heel snel. Met 23 vrijwilligers die dagelijks klaar staan om mensen te vervoeren binnen Wijk, Cothen en Langbroek, worden dagelijks zo'n 30 ritten gemaakt. De twee auto's waren dan ook niet meer voldoende. Woensdag 28 november stond de nieuwste aanwinst geparkeerd op de Markt. Mede dankzij een cheque van Lions Levefanum, die deze avond werd overhandigd, kon de derde auto er komen.

Ali van Vemde

Etske Muis, initiatiefneemster en voorzitter van de Stichting De Wijkse Dienst, is enthousiast. Samen met een aantal medewerkers kwam zij naar de bijeenkomst van Lions Levefanum om de cheque in ontvangst te nemen met een prachtig bedrag van € 3.000,-. "Hiermee kon deze auto medegefinancierd worden, maar volgend jaar hebben we een vierde auto nodig. We groeien enorm."

De Wijkse Dienst is gestart om het industrieterrein beter bereikbaar te maken voor openbaar vervoer. Later werd de dienst opengesteld voor iedereen in de gemeente. Inmiddels vervoeren de chauffeurs kinderen die naar speciaal onderwijs gaan, maar ook mensen die naar de fysio, de winkel, de markt, de huisarts of op bezoek willen. De Wijkse Dienst rijdt iedere werkdag van 8.30 tot 17.30 uur. De Wijkse Dienst is bereikbaar op telefoonnummer 06 23083043.

Het prachtige bedrag van € 3.000,- werd bij elkaar gebracht door het jaarlijkse Lions diner, waarmee ze lokale doelen steunen. Lions wil hiermee haar sociale betrokkenheid tonen. Samen met de andere sponsors kon deze derde auto er komen.

De Wijkse Dienst krijgt de cheque van Lions Levefanum overhandigd
advertentie
advertentie