Een bezoekje aan de rechtbank
Een bezoekje aan de rechtbank Ali van Vemde

Rotary Beroepen Markt

20 november 2018 om 11:21 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Wat wil je later worden? Dat is iets waar leerlingen van het Revius al goed over na moeten denken. Om hen te helpen een weloverwogen keuze te maken, organiseren Revius Lyceum Doorn en Revius Wijk in samenwerking met de Rotary Clubs Doorn, Heuvelrug, Driebergen en Wijk bij Duurstede de beroepen oriëntatiemarkt.

Ali van Vemde

Dit gebeurde dinsdag 13 november voor de 30ste keer. Vertegenwoordigers van meer dan 60 verschillende beroepen waren deze avond aanwezig. Niet alleen kon hier informatie worden verkregen over de beroepen, maar ook konden zij persoonlijke verhalen vertellen en uitleg geven over wat het beroep nu echt inhoudt. Tijdens deze avond waren ook Young Professionals, veelal oud-Revianen, aanwezig. De Rotary Beroepen Markt is bedoeld voor leerlingen (en hun ouders/verzorgers) van klas 3 en hoger van vmbo, havo en vwo.

BIJZONDERE BEROEPEN Het is een leuke manier voor de leerlingen om zich te oriënteren op de wereld van werk en beroep. Op overzichtelijke wijze waren de vertegenwoordigers van verschillende beroepen opgesteld in de hal en in verschillende lokalen. Veel aandacht was er voor de verzorgende beroepen, maar ook politie, ambulance, leger, marechaussee en digitaal rechercheur was vertegenwoordigd. Wat dacht je van cameraman worden, of makelaar, accountant of bankier of een technisch beroep? Of dichter, kunstschilder of toch maar supermarkt manager. Keuze was er volop!

RECHTBANK Veel belangstelling was er ook voor de rechtbank die in een van de lokalen was nagebouwd. Een jongeman die 's nachts op zijn fiets werd aangereden door een vrouw in een auto. Zowel de aanklager als de verdediging mocht zijn woordje doen en ook de fietser en automobilist konden hun verhaal doen. Aan de rechters de taak om tot een juiste uitspraak te komen. Hierbij werd ook de zaal betrokken. Er mochten vragen worden gesteld en ook mochten zij hun mening geven. Na de uitspraak vertelden de rechters over hun beroep.

advertentie
advertentie