Fondsen bundelen kracht in KIEM

20 november 2018 om 09:19 lokaal

UTRECHT Het Elise Mathilde Fonds, het K.F. Hein Fonds en het Prins Ber,nhard Cultuurfonds Utrecht houden van groen en ondersteunen natuur-initiatieven. Per 1 november hebben de fondsen de handen ineen geslagen en kunnen initiatiefnemers bij één loket van alle drie deze fondsen een bijdrage krijgen. KIEM is bedoeld voor vrijwilligersprojecten op het gebied van natuur in de provincie Utrecht. Een unieke samenwerking om de natuur een boost te geven.

Steeds meer mensen nemen zelf het initiatief voor meer groen in hun eigen omgeving. Er worden moestuinen aangelegd en beheerd, wandelpaden en fietsroutes gemaakt, stukjes nieuwe natuur ingericht en dieren geholpen met nestkasten en voedzame planten. Om die initiatieven te ondersteunen is per 1 november de natuurregeling KIEM gestart. Met KIEM kan voor natuurprojecten bij één loket van alle drie de fondsen een bijdrage gevraagd worden. Binnen twee maanden wordt over de aanvraag beslist, waardoor initiatiefnemers snel duidelijkheid hebben voor hun projecten.

Doel van de regeling is vrijwilligersinitiatieven voor natuur in de provincie Utrecht te ondersteunen. Zo wordt de provincie groener, de natuur diverser en worden inwoners die zich vrijwillig inzetten voor natuur in hun omgeving geholpen.

Kijk voor meer informatie over richtlijnen en criteria op www.cultuurfonds.nl/KIEM

advertentie
advertentie