Wil Hijink en Netty van Haarlem (E&E) en Lisette Otten en Frank Peters (Smorenburg)
Wil Hijink en Netty van Haarlem (E&E) en Lisette Otten en Frank Peters (Smorenburg) Ali van Vemde

Waakmanden voor zorgteams E&E

16 oktober 2018 om 15:14 lokaal

Dag van de palliatieve zorg

WIJK BIJ DUURSTEDE Vrijdag 12 oktober was de Dag van de palliatieve zorg. Uitvaartonderneming Smorenburg overhandigde op deze dag drie waakmanden aan de zorgteams van het Ewoud & Elisabeth Gasthuis. Dit gebeurde op initiatief van de geestelijke verzorgers van QuaRijn.

Netty van Haarlem van het zorgteam bij het E&E vertelde in een korte toespraak blij te zijn met de waakmanden. Zij houdt zich bezig met palliatieve zorg. "De laatste fase van de patiënt is moeilijk voor de familie. Wij vinden het daarom belangrijk dat naasten zich hier welkom en thuis voelen. Deze mand helpt daarbij. Zo kunnen we troost en aandacht bieden tijdens het waken."

De waakmand is goed gevuld. Een kaarsje, een stressbal, kaarten, maar ook een tandenborstel, pepermuntjes en een dekentje. Of kleurplaten, ontspannende muziek, alles wat troost kan bieden. Netty: "In iedere waakmand is ook een boekje te vinden. Hierin staan mooie gedichten, liederen en puzzels. Daarnaast ook praktische informatie, zoals wat je kan verwachten in de stervensfase en ruimte voor de overdracht en vragen die je wilt stellen aan de arts, geestelijk verzorger of zorgmedewerker. " Zo is het een praktisch boekje, maar tegelijkertijd ook een boekje waarin zelf verhalen geschreven kunnen worden.

Netty bedankte uitvaartonderneming Smorenburg voor het ter beschikking stellen van de manden. Namens Smorenburg waren Lisette Otten en Frank Peters aanwezig. Lisette Otten: "Wij vinden het mooi om hier een bijdrage aan te mogen leveren. Als bedrijf willen we dit graag ondersteunen. Uit ervaring weet ik hoe waardevol zo'n mand is."

advertentie
advertentie