Koninklijke onderscheiding voor verraste Corrie en Jos Vink
Koninklijke onderscheiding voor verraste Corrie en Jos Vink Ali van Vemde

Koninklijke onderscheidingen voor Jos en Corrie Vink-Rosier

4 oktober 2018 om 10:52 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Afgelopen zaterdag vierde Hondenvereniging Antis haar 40-jarig bestaan. Tijdens deze feestelijke jubileumdag speelden honden en hun baasjes de hoofdrol. Op deze zonovergoten dag stonden allerlei spellen en workshops op het programma. Wethouder Hans Marchal bezocht de vereniging in de ochtend en hem te feliciteren met het jubileum, maar 's middags was er nog een bijzondere verrassing. Burgemeester Tjapko Poppens reikte aan zowel Jos Vink als Corrie Vink-Rosier een Koninklijke Vink onderscheiding uit.

Jos en Corrie Vinkrunnen vanaf begin jaren negentig Hondenvereniging Antis, een vereniging met ongeveer 125 leden. Dit doen zij op intensieve, continue en geheel vrijwillige basis. Beiden startten ruim 25 jaar geleden bij Antis als trainend lid. De grote liefde en passie voor honden en een niet aflatend enthousiasme voor het geven van instructies aan hondeneigenaren, groeide snel. Na het volgen van diverse instructeurstrainingen werden zij beide kynologisch instructeur en al snel hoofdtrainers bij Antis.

TWEE-EENHEID Hun drijfveer is om van mens en hond een twee-eeheid te maken, een hecht team. Dit draagt bij aan minder overlast door niet goed gesocialiseerde honden in de samenleving en dus aan meer veiligheid in de openbare ruimte. Naast het lesgeven voeren zij op trouwe wijze allerhande activiteiten uit die nodig zijn om de vereniging te laten draaien en door te ontwikkelen.

BESTUUR Corrie Vink-Rosier verzorgt vanaf 1994 de administratieve zaken, zoals de indeling van cursussen, bijscholing van instructeurs, contacten met landelijke verenigingen, administratie rondom wedstrijden en de website. Sinds enkele jaren draagt zij bestuurlijke verantwoordelijkheid als penningmeester. Jos Vink zorgt ruim 25 jaren voor het onderhoud van de accommodatie; het clubhuis en het oefenterrein. Hij neemt het voortouw in het verzorgen van de velden, het aanleggen en onderhouden van de verlichting, afrastering en trainingsfaciliteiten. Vanaf 1999 is hij voor zitter van het bestuur van Antis.

Met hun langdurige en intensieve gezamenlijke inzet dragen Jos en Corrie ertoe bij, dat inwoners van Wijk bij Duurstede en omstreken op laagdrempelige wijze hondentrainingen kunnen blijven volgen. Zij zijn de continue factor binnen de vereniging en een voorbeeld voor velen.

advertentie
advertentie