Blues bij de Buren
Blues bij de Buren Blues in Wijk

2e editie Blues bij de Buren

4 oktober 2018 om 07:20 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Na het grote succes van 2016 veranderen zondagmiddag 14 oktober opnieuw 25 huiskamers in Cothen en Wijk bij Duurstede in echte Juke-Joints. Intieme podia waar iedereen tussen 13.00 en 17.00 uur kan gaan luisteren naar bijzondere optredens van maar liefst 87 bluesmuzikanten, die daar drie keer drie kwartier optreden. Een voor Nederland uniek blues evenement!

Frans Hoving vertaalde in 2016 het succesvolle 'Gluren bij de Buren' o.a. in Utrecht en Houten, in een Wijkse blues versie. Frans: "Net als in 2016 is de belangstelling van zowel de huiskamers als de muzikanten weer enorm groot. We hopen dat Blues bij de Buren bijdraagt aan een grotere saamhorigheid in de buurten."

Anton Winkel is één van de huiskamereigenaren die meedoet. "Al mijn hele leven ben ik een groot bluesliefhebber. In 2009 was ik één van de drie oprichters van Blues in Wijk. In 2016 hadden Phili en ik in onze tuin een band. Dat beviel uitstekend en dit jaar doen we ook weer mee. Als oud bestuurslid ben ik enorm trots op het prachtige resultaat. Wij ontvangen de Wijks/Utrechtse band The Vaults. We maken lekkere hapjes en schenken tegen een kleine vergoeding (de opbrengst is voor de muzikanten) een wijntje en een biertje. Dat hoort gewoon bij blues."

25 BLUESACTS De 25 blues acts komen uit heel Nederland. Ze spelen allemaal (semi) akoestisch, dat is een harde eis. Op geluidsoverlast in woonwijken zit niemand te wachten. Alle bands treden gratis op. Voor hen is het weer eens wat anders dan in een café of op een podium. Er is voor elk wat wils. De acts die meedoen zijn: Big Bo, Kees Dusink & Buzz Badweather, The Vaults, Basic Starion, Vintage Brothers, Ad Vlaar, Charles Adrian Band, Mental Pirates, John Frick Trio, Kozzeltov, Carolina and the BluesMen, Rock-As, The Midnight Rascals, Five Point Six, Just in the Moment, Beechcraft Bonanza, Theo Sieben, Muddy Ground, Ramschackle Bluesband, Tuff Enuff Acoustic, Big Daddy's Breakfast Voodoo, The Woods, The Coasters, Blues after Seven en H.B.Stroll.

GRATIS TOEGANG Alle huiskamers zijn vanaf 13.00 uur open. De huiskamers zijn herkenbaar aan posters en ballonnen. Om 13.30, 14.45 en 16.00 uur spelen de muzikanten 45 minuten in dezelfde woonkamer. Steeds zit er een half uur tussen een optreden, zodat bezoekers nog even kunnen napraten en kunnen verkassen naar een andere woonkamer. Zorg dat je op tijd bent, want vol=vol. De toegang is overal gratis, wel gaat overal de hoed rond. De opbrengst is voor de muzikanten. Overal liggen flyers met een plattegrond en een korte beschrijving van de bands. Ook op www.bluesinwijk.nl kun je dat nakijken. De huiskamers die meedoen zijn:

Cothen: Willem Alexanderweg 47, Kerkweg 22, Van Groningenstraat 15 en Buschgensstraat 2. In Wijk bij Duurstede: De Geer, Tacitus 8; Noorderwaard, Appelgaard 38, Appelgaard 29, Zandweg 102, Zandweg 15 d en Nieuweweg 32; De Heul, Dr. Holwerdastraat 18 en Londiniumdreef 47; Centrum, Peperstraat 6, Wilhelminastraat 24, Muntstraat 23, Muntstraat 30, Langs de Wal 10, Volderstraat 25 en Kostverlorenpad 7; De Horden, Ijsselsteen 28, Friese Steen 30, Dordtsesteen 11, Warande 53, Amstel 116 en Middelweg Oost 8.

Blues bij de Buren 2016
advertentie
advertentie