Meriam van Ravesteyn en Han de Leeuwerk
Meriam van Ravesteyn en Han de Leeuwerk Han de Leeuwerk

Wijkse kunstenaars deelnemers aan nieuwe kunstbeurs Nulllll

24 september 2018 om 17:44 lokaal Deel je nieuws

Han de Leeuwerk en Meriam van Ravesteyn zijn 2 van de 108 deelnemende kunstenaars aan de kunstbeurs Nulllll in Amersfoort. Deze nieuwe kunstbeurs vindt plaats in de oude Prodentfabriek in de Nieuwe Stad.

Han  de Leeuwerk is al 13 jaar professioneel kunstenaar. Zijn werk is voornamelijk realistisch en figuratief en wordt ingegeven door wat hij ziet – en meent te zien – in zijn directe omgeving. Zijn beelden en kleuren kiest hij daarbij op basis van gevoel. Dat heeft de nodige diversiteit tot gevolg, niet alleen qua onderwerpen maar óók omdat technieken en stijl van schilderen daarbij kunnen verschillen. Han schildert vooral met olieverf, om daarmee mooie en diepe kleuren te krijgen. Hij schildert niet tot in detail. Hij werkt bijvoorbeeld gezichten niet uit, zodat er aan de fantasie van de toeschouwer nog iets wordt overgelaten.

Dit in tegenstelling tot Meriam van Ravesteyn. Zij schildert portretten van krachtige mooie vrouwen. Hierbij gaat het om een bepaalde emotie die ze wilt weergeven. In haar werk komen de structuur en de kleuren van de achtergrond door in het gezicht. Dit geeft een extra gelaagdheid dat symbool staat voor de emotionele lagen die ieder mens al van jongs af aan heeft opgebouwd. Door de minder mooie kanten in jezelf te leren kennen, worden juist de mooie en lichte kanten versterkt. In emoties zoal kwetsbaarheid en kracht zit voor Meriam dan ook de werkelijke schoonheid. Deze schoonheid geeft zij op haar manier weer.

Werk van beide kunstenaars is van 5 t/m 7 oktober te zien bij Nulllll in Amersfoort.  Het is een nieuwe en interactieve kunstbeurs met diverse kunstvormen. Hier kun je kunstenaars live aan het werk zien, lezingen bijwonen en deelnemen aan diverse mini-workshops.

Er is een feestelijke opening op vrijdag 5 oktober. Kaarten hiervoor kosten 15 euro. Kaarten voor zaterdag en zondag kosten 10 euro in de voorverkoop en 12,50 euro aan de deur. Entree voor kinderen tot 12 jaar is gratis.

Zie voor meer info:
www.nulllll.com
www.handeleeuwerkkunst.nl
www.meriamvanravesteyn.nl

advertentie
advertentie