De Bint: een indiaan in huis
De Bint: een indiaan in huis de Bibliotheek ZOUT

'Een indiaan in huis' theatervoorstelling over autisme

11 september 2018 om 10:40 lokaal Deel je nieuws

Dinsdag 16 oktober om 19:00 uur speelt theatergroep De Bint in de Allemanswaard in Amerongen een stuk genaamd ‘Een indiaan in huis’ wat gaat over autisme en de impact ervan op de omgeving. Na afloop is er ruimte voor interactie dialoog. Kaartverkoop a 5 euro per stuk via website bibliotheekzout.nl/theater. Geschikt voor 10+.

Casper weet alles van indianen en het liefst ordent hij elke dag opnieuw de veertjes van zijn indianentooi. In de wereld van de indiaan is alles overzichtelijk. Maar voor zijn ouders is deze indianenwereld soms lastig. Hoe is het voor hen om een kind met autisme te hebben. Een kind dat taal lastig vindt en weinig begrijpt van de wereld om hem heen. Hoe is het om een indiaan in huis te hebben?

'Een indiaan in huis' is een herkenbare en ontroerende voorstelling over autisme en de impact ervan op de nabije omgeving. Een voorstelling voor iedereen die te maken heeft met kinderen en jongeren met een stoornis binnen het autistisch spectrum. Na de voorstelling volgt een interactief gedeelte waarin Bint het publiek prikkelt en uitnodigt om met elkaar in gesprek te gaan. Er is ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen en tips te verzamelen.

In samenwerking met het Sociaal Dorpsteam Amerongen/Leersum/Overberg en Styx. Met een financiële bijdrage van Stichting Woon- en Zorgwensen Doorn. 

advertentie
advertentie