Bij het ontwerpen van dit huis werd architect Achterberg geïnspireerd door een ‘donjon’: een middeleeuwse versterkte woontoren.
Bij het ontwerpen van dit huis werd architect Achterberg geïnspireerd door een ‘donjon’: een middeleeuwse versterkte woontoren. Babs Bouwman

Van Donjon naar tussenwoning

Advertorial_1

LANGBROEK Na 42 jaar wonen in Langbroek besloot de heer Teunissen te verhuizen. Afscheid nemen van de tuin was een moeilijke beslissing. Desondanks kijkt hij vooruit en heeft hij nu al plannen voor de tuin bij zijn nieuwe huis in Wijk bij Duurstede.

door Babs Bouwman        

Het liefst wilde Teunissen het huis aan de Doornseweg in Langbroek al kopen toen het gebouwd werd, maar iemand anders was hem voor. De omgeving van Langbroek trok hem aan en de Doornseweg was toen nog rustig met weinig verkeer. Op het moment dat de woning twee jaar later op de markt kwam, greep Teunissen zijn kans: het was perfect voor zijn gezin met drie kleine kinderen. ,,Het is oerdegelijk gebouwd”, vertelt Teunissen. ,,Vroeger werden deze huizen ook wel de bunkers genoemd”. Architect Achterberg maakte het ontwerp, dat hij inspireerde op een Donjon: een middeleeuwse versterkte woontoren.

Toen het gezin net verhuisd was ontdekten ze dat er een pad dwars door hun tuin liep naar de achterliggende gymzaal. Kennelijk hadden de kinderen, die na de gymles naar de Doornseweg moesten, er een gewoonte van gemaakt om langs de heg door hun tuin te lopen. Het echtpaar was gesteld op hun privacy. Ze wilden hun tuin verder inrichten en sloten het pad af. Helaas voor de jeugd, die gewoon weer de normale route moesten lopen.

EEN LUST VOOR VOGELS Samen met zijn vrouw, die echte groene vingers had, maakte Teunissen de tuin tot een heerlijke plek om in en van te genieten. Met een diversiteit aan bloemen en planten een lust voor veel vogels. ,,Dit gebied ligt tussen de bossen en weilanden in en daarom zijn er zoveel verschillende soorten vogels”, zegt Teunissen. Hij ziet vaak roodborstjes op de waterschaal zitten, groene spechten die de mieren komen eten en de bonte specht die zich tegoed doet aan kersenpitten. Verder zijn er ook merels en koolmezen maar ook groenlingen en putters. Ooit telde hij in één jaar wel 34 verschillende vogelsoorten. Iedere dag legt hij iets in de tuin voor ze en de merels krijgen sowieso elke dag een appel, want daar zijn ze dol op.

Bemiddeling van ENTREE Makelaars krijgt een negen

Elf jaar geleden richtte Teunissen, samen met een paar dorpsgenoten, Dorpsplatform Langbroek op. Met veel interesse en plezier zette hij zich in voor maatschappelijke problematiek en politieke issues. Hij maakte zich sterk om het dorp Langbroek beter op de kaart te zetten bij moedergemeente Wijk bij Duurstede, zodat de Langbroekers zich minder achtergesteld zouden voelen. Dit platform zal hij, net als zijn tuin, vast en zeker missen. Maar Teunissen is niet voor een gat te vangen: wie weet kan hij in Wijk wel iets in de politiek gaan doen. ,,Ik zie wel wat er op mijn pad komt”, zegt hij lakoniek.

RIGOUREUS OPKNAPPEN ?,,Als ik mijn huis ooit wil verkopen, moet ik het rigoureus opknappen”, bedacht Teunissen. De donkere ‘Donjon’ onderging een ware metamorfose naar een fris, licht en modern interieur. Dat was het moment om het huis te koop te zetten. Een vriend raadde hem Rens van Doorn van ENTREE Makelaars aan, want die woonde immers in Langbroek en kende de markt goed. Vanaf het allereerste moment had Teunissen een heel goed contact met Van Doorn. ,,Hij hield me nauwgezet op de hoogte van alle ontwikkelingen en de Funda-statistieken”, vertelt Teunissen. ,,Hij zorgde ervoor dat mijn huis bovenaan de zoekresultaten kwam te staan, dat hielp bij de verkoop”. Teunissen was zo tevreden over Van Doorn dat hij hem vroeg te helpen bij de aankoop van een ander huis. Zonder hem, en alle andere medewerkers van ENTREE Makelaars, had hij nooit het huis gekregen dat hij zo graag wilde hebben. ,,Ze weten precies hoe ze het moeten aanpakken”, aldus Teunissen. Ongelofelijk blij is hij met zijn nieuwe huis in Wijk bij Duurstede. Een energiezuinige tussenwoning in een rustige buurt en aan de rand van een mooi park waar hij zijn hondje Bono uit kan laten. Met een overzichtelijke tuin, zodat hij daar zijn grote liefhebberij nog steeds kan uitoefenen.

De mooie diepe tuin is voor Teunissen een lust om in te vertoeven en zijn hobby uit te oefenen.
ENTREE Makelaars heeft de heer Teunissen fantastisch geholpen bij verkoop en aankoop.
Afbeelding
advertentie
advertentie