Het bestuur van AED HartstikkeNodig en wethouder Wil Kosterman
Het bestuur van AED HartstikkeNodig en wethouder Wil Kosterman Ali van Vemde

Stichting AED HartstikkeNodig houdt inzameling voor mobiele AED

24 september 2021 om 11:24 Zorg

WIJK BIJ DUURSTEDE In 2008 is de Stichting AED HartstikkeNodig opgericht met als doel een netwerk van vrijwilligers op te zetten en 24/7 beschikbare AED’s (Automatische Externe Defibrillator) te plaatsen en onderhouden. Inmiddels zijn er in onze mooie gemeente ruim 70 AED’s, waarvan 26 AED’s en buitenkasten van AED HartstikkeNodig. Ook zijn er ruim 200 vrijwilligers/burgerhulverleners (gratis) opgeleid in reanimeren en het gebruik van een AED.

Op dit moment heeft de stichting één mobiele AED. Steeds vaker komt de vraag van particulieren of organisatoren van evenementen of zij de AED mogen lenen/huren. Dit zijn vaak inwoners van de gemeente die graag buiten onze gemeente op vakantie willen of ergens een dagje naartoe willen gaan, maar dat zonder AED niet durven in verband met een hartziekte. Ook stijgt de vraag vanuit de evenementensector. Dit zijn vaak vrijwilligersorganisaties met een klein budget. Een mobiele AED kost al gauw 1200 euro en dat is voor particulieren en vrijwilligersorganisaties vrijwel niet te betalen. Ook commercieel is er nog geen partij op de markt voor korte verhuur. Waarschijnlijk omdat het niet rendabel is. Als iemand een AED wil lenen/huren, dan kan dat tegen een kleine donatie (de hoogte mag men zelf bepalen). Met de inkomsten vanuit de ontvangen donaties kan de stichting ook in de toekomst het onderhoud aan de AED’s uitvoeren en alle vrijwilligers gratis opleiden in reanimatie en AED.

Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen, wil AED HartstikkeNodig graag één extra mobiele AED aanschaffen. De kosten hiervan zijn 1200 euro (inclusief tas). Dit is veel geld voor een kleine stichting en zodoende zoekt de stichting sponsors om de AED aan te kunnen schaffen.

Wilt u klein bedrag sponsoren? Scan dan de QR-code en doneer, maak het over op NL03 RABO 0156474387 t.n.v. Stichting AED HartstikkeNodig of contant bij de voorzitter Freddy Scherpenzeel (Krommerijnder 29 te Wijk bij Duurstede).

Stichting AED HartstikkeNodig vraagt hulp bij de aanschaf van een mobiele AED
advertentie
advertentie