Nazorgpoli corona zeer waardevol: patiënten herinneren zich vaak niets van IC-opname - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Nazorgpoli corona zeer waardevol: patiënten herinneren zich vaak niets van IC-opname

22 sep, 07:46 Zorg Corona in de Kromme Rijnstreek
Annette Stolk
Hazra Moeniralam
Hazra Moeniralam

NIEUWEGEIN Hazra Moeniralam (55) is internist-intensivist in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein. In die hoedanigheid heeft zij de gevolgen van het Covid-19-virus in zijn volle omvang meegemaakt. In de afgelopen weken is het ziekenhuis gestart om coronapatiënten die op de intensive care (IC) hebben gelegen terug te zien op een speciale nazorgpoli. ,,De gesprekken die we voeren met patiënt en familie zijn indrukwekkend.”

Corona, veroorzaakt door het SARS-CoV-2, oftewel het Covid-19 virus is ook voor medisch specialisten op veel gebieden nog een onbekend ziektebeeld. De drang om er meer van te begrijpen, is groot. De coronapatiënten hebben vrijwel geen herinnering aan hun opname op de intensive care en ook hun familie niet. Zij konden niet op bezoek komen en zaten thuis met onzekerheid en angst over het verloop van de ziekte. Hazra: ,,De IC-nazorgpoli helpt bij het vaststellen van de behoefte aan nazorg, zowel bij de patiënt als bij de familie.”

VRAGENLIJST Hazra: ,,We hebben nu nog geen idee hoe coronapatiënten terugkijken op deze periode en hun leven weer oppakken. Alle patiënten bezochten na ontslag uit het ziekenhuis een longarts ..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Stichting Wijkse Projekten: Mauthausen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen