Afbeelding
...

UPDATE CORONAVIRUS: opnieuw lagere toename aantal patiënten

Zorg Corona in de Kromme Rijnstreek

WIJK BIJ DUURSTEDE Voor de tweede dag op rij is in Nederland de toename van het aantal vastgestelde besmettingen met het coronavirus afgenomen. In de Kromme Rijnstreek kwamen er drie vastgestelde besmettingsgevallen bij: twee in Houten en één in Bunnik. Wijk bij Duurstede bleef op zes staan. 

Sinds gisteren zijn in Nederland 545 mensen positief getest op covid-19), tegenover 573 nieuwe gevallen een dag eerder. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4749. Onder hen zijn 1230  mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

Sinds de vorige update zijn 34 patiënten overleden aan covid-19. Ook dat is een daling ten opzichte van een dag eerder (43). Er zijn in totaal 213 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar (de gemiddelde leeftijd bij overlijden is 82 jaar).

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1558 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (647) en Noord-Holland (600).

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

advertentie
advertentie