Rijinstructeur Wilco van der Meyden
Rijinstructeur Wilco van der Meyden Karin Tim-Mijland

Bij Van der Meyden leer je rijden - geen wachtlijst, gratis proefles

21 maart 2023 om 14:33 Zakelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE ,,Volgens mij ben jij geschikt om rijinstructeur te worden”, zei een ervaren rijschoolhouder tegen zijn vriend Wilco Van der Meyden. Dit was het startsein voor een carrière switch van Wilco.

 Na zijn rij-instructeursopleiding richtte hij bijna een jaar geleden Rijschool Van der Meyden op. Om kennis te maken, kunnen aspirant-leerlingen een gratis proefles bij hem volgen. Ook mensen die al een rijbewijs hebben en een opfriscursus willen, zijn welkom.

Kenmerkend voor Wilco is zijn rustige uitstraling en die is ook goed merkbaar in de auto. ,,Ik had eens een proefles met een heel nerveuze leerling, die zei aan het einde van de les dat ze bij mij verder wilde lessen omdat ze hier tot rust kwam”, vertelt Wilco. ,,Ik zie de nervositeit vaak afzakken.”

GESTRUCTUREERDE LESSEN

Tijdens de eerste rijles gaat de leerling meteen de weg op om de auto te leren kennen. ,,Het belangrijkste is voertuigbeheersing.” Het is afhankelijk van de wensen en kunde van de lesnemer welke handelingen Wilco daarbij overneemt. Sommigen sturen alleen, anderen remmen en trekken ook zelfstandig op.

De lessen zijn gestructureerd en bestaan uit vier modules met verschillende handelingen. De vorderingen komen op een instructievorderingskaart te staan. Daardoor is meteen duidelijk wat al goed gaat en waar de leerling nog aan moet werken. Aan het eind van elke les houdt Wilco een nabespreking.

De lesauto is een compacte Nissan Micra vol met technische snufjes die behulpzaam zijn tijdens rijden. Zoals een 360º camera, hill start assist waardoor de auto niet achteruitrijdt op een helling en een automatisch noodstopsysteem.

Bij Van der Meyden zijn lespakketten te koop van 30 of 40 lesuren inclusief een praktijkboek, tussentijdse toets met een examinator van het CBR en één rijexamen. Als een leerling bij de tussentijdse toets slaagt voor de bijzondere verrichtingen dan is hij daarvan vrijgesteld bij het rijexamen. ,,Het landelijk gemiddelde aantal rijlessen is 45 à 50”, zegt Wilco. Als iemand na aankoop van een pakket minder lessen nodig blijkt te hebben, dan wordt het resterende bedrag verrekend.

ACTIE

 Nu tijdelijk 10% korting op de lespakketten. Er is geen wachtlijst en binnen twee weken na aanmelding kan men al een gratis proefles krijgen. Het is ook mogelijk om in de avonduren of op zaterdag te lessen.

Meer informatie: Rijschool Van der Meyden gevestigd in Wijk bij Duurstede, www. rijschoolvandermeyden.nl M: 06 52 66 65 02

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie