Shadé Polman geeft wijnproeverijen bij je thuis
Shadé Polman geeft wijnproeverijen bij je thuis Nancy Strik

Wijnproeverij voor thuis

Zakelijk

WERKHOVEN Elixir Events uit Werkhoven organiseert wijnproeverijen bij je thuis. Dat kan vanaf 4 personen tot en met grotere groepen. Nu de regels voor thuisbezoek zijn versoepeld, is het een ideaal moment bij uitstek om vrienden, familie, buren en andere wijnliefhebbers te mobiliseren voor een gezellige avond.

Shadé Polman is de vakvrouw die Elixir Events heeft opgezet. En sinds kort naar Nederland gehaald. Tot een aantal maanden geleden woonde en werkte Shadé in Dubai. En daarvoor in Zuid-Afrika waar ze studeerde aan de befaamde Cape Wine Academy. Haar leven is doordrenkt van wijn en van ondernemen.

Na haar studie Hotelmanagement ging Shadé aan de slag als restaurantmanager in een 5-sterrenhotel. Als snel realiseerde ze zich dat haar skills niet uniek waren. Veel studiegenoten waren op dat moment op zoek naar een baan. Daarom besloot ze zich te specialiseren. ,,Ik probeer altijd te kijken naar waar mijn ambities liggen, maar waar ook markt voor is. De keuze is op wijn gevallen. Hoewel een proeverij over gedestilleerd ook mogelijk is. Inmiddels heb ik de nodige kennis en ervaring opgedaan.”

EXPERT WINE EN FOOD Na haar studie in Zuid-Afrika ging ze meteen aan de slag. Al snel verhuisde ze naar Dubai. Daar sloot ze zich aan bij The Tasting Class. Als expert wine en food bracht ze het concept al snel naar een hoger level. Het dienstpakket breidde uit met het geven van cursussen en trainingen over wijn. 

,,Nu ik weer terug ben, wil ik mijn bedrijf Elixir Events verder uitbouwen”, vertelt Shadé enthousiast. Ze werkt niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven. ,,Ik heb een leuke samenwerking met een lokale kaasboer waar ik bijvoorbeeld enorm trots op ben. Door de lange tijd in het buitenland wonen en werken, ben ik het zicht op de bedrijven in mijn huidige omgeving kwijtgeraakt. Dat ga ik opnieuw uitvinden en daar kijk ik enorm naar uit.”

SPELENDERWIJS Een andere samenwerking is die met een chocolademaker. ,,Chocolade en wijn gaan zo goed samen”, vertelt Shadé. ,,Daar kan ik veel over vertellen en vooral laten proeven.” De proeverijen van Shadé zijn een beleving. ,,Ik ben niet gebonden aan een merk, dus verkoop is niet mijn doel. Mijn doel is fun en kennis overbrengen.” Ze heeft daarvoor haar eigen methode ontwikkeld waarbij spel en interactie centraal staan. ,,Ik heb mijn eigen placemat met smaakwiel. Zo neem ik je mee op wijnreis en leer je smaken herkennen en verwoorden.”

PRAKTISCH De kosten voor een proeverij zijn vanaf € 15,- per persoon en duren ongeveer twee uur. Dat kan bij je thuis zijn of op locatie. Minimaal aantal deelnemers is 4 personen. De proeverij kan uitgebreid worden met een luxe kaasplank. Aangezien Shadé geen merk vertegenwoordigd kun je een specifieke aanvraag neerleggen, zoals een wijnproeverij met alleen Zuid-Afrikaanse wijnen. ,,Ik sta open voor ideeën”, vult Shadé aan.

Goed om te weten is dat de wijnen die je proeft achterblijven om lekker op te drinken. Wil je een wijnproeverij organiseren, prijslijst opvragen of meer informatie? Mail naar info@elixir.events.

Claudia Verbree

Een kaasplank hoort bij een wijnproeverij
Shadé studeerde aan de Cape Wine Academy in Zuid-Afrika
Afbeelding
advertentie
advertentie