Winkelen op afspraak: Van Eck en Rigters blij met kleine versoepeling

15 mrt, 14:10 Zakelijk Corona in de Kromme Rijnstreek
Ali van Vemde
Kym en Caroline Rigters hopen snel weer veel klanten te mogen ontvangen
Kym en Caroline Rigters hopen snel weer veel klanten te mogen ontvangen

WIJK BIJ DUURSTEDE Heel voorzichtig gaan de winkels weer open. Vanaf 16 maart mogen er weer wat meer klanten in de winkel. Maximaal 1 klant per 25 m2, of bij kleinere winkels in ieder geval twee klanten per verdieping, ongeacht de grootte van de winkel. Voor Van Eck en Rigters betekent dit dat er 15 klanten in de winkel mogen zijn. Winkelen moet nog wel op afspraak. Iedereen is welkom, alleen kijken naar de nieuwe collectie mag ook. Het is een kleine stap, hopelijk de weg naar een verdere versoepeling van de coronamaatregelen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Kym en Caroline Rigters vertellen hoe zij het regelen, niet alleen nu, maar ook de afgelopen maanden.

„Niets doen, dat past helemaal niet bij ons,” vertelt Caroline. „En dat kan ook niet, want het is toch je boterham. Gelukkig hebben we het afgelopen jaar gemerkt dat we heel veel trouwe klanten hebben.” Wat ze enorm hebben gemist zijn de evenementen die Wijk zo bijzonder en levendig maken. De gezellige terrassen, een Shanty Festival en Lekkodagen, brocante, Kleurrijk Uit in Wijk, het zijn activiteiten die veel bezoekers trekken. „Voor ons betekent dat ook altijd veel meer aanloop en gezelligheid.”

OVERLEVEN „In deze tijd mag je je gelukkig prijzen als je het overleeft,” vertellen Kym en Caroline. „We horen ook van collega’s dat ze het niet meer redden. Heel triest. Wij hebben het grote voordeel dat we het winkelpand in ei..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Bloemen graffiti fleurt fietstunnel Cothen op
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Markering wandeltocht Santiago de Compostella Utrecht-Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Werkgroep Kromme Rijn-corridor presenteert landschapsvisie voor buitengebied tussen Utrecht, Bunnik, Zeist, Driebergen en De Bilt
PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Natuurorganisaties eisen verhoging waterpeil Overlangbroek en Kolland, desnoods via de rechter
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1542 handtekeningen tegen zonneveld aan de Kapelleweg in Cothen, met reactie van wethouder Kosterman