Op woensdagmiddag 1 november wordt de 8e woning toegevoegd
Op woensdagmiddag 1 november wordt de 8e woning toegevoegd Kuun Jenniskens

Onder grote belangstelling - en bewondering - landen de eerste flexwoningen in Wijk bij Duurstede

2 november 2023 om 11:28 Wonen

WIJK BIJ DUURSTEDE Op het terrein van voormalige manege het Kleine Ros worden de hele week al woningen geplaatst. In de avond worden de woningen kant en klaar met een grote dieplader naar de locatie gebracht. Overdag worden de woningen geplaatst. Een precies werkje om de woning precies op de fundering te zetten. De leidingen liggen klaar om verbonden te worden. Woensdagmiddag werd de achtste woning geplaatst. In totaal komen er 52 woningen.

door Kuun Jenniskens

De werkzaamheden oogsten veel bekijks, vooral van oudere gepensioneerde heren. Even naar huis voor een kopje thee of koffie, en dan weer terug om het spektakel mee te maken. ,,Dan lopen we elkaar thuis niet in de weg, en ik heb weer wat leuks te doen”, zegt een meneer uit Cothen die er gister ook al was.

Iedereen is het erover eens: dit zijn woningen met een prachtige uitstraling. De gemeente krijgt veel lof toegezwaaid.


Kuun Jenniskens


Kuun Jenniskens


Woensdag blokje met 8 woningen compleet - Kuun Jenniskens

Het gaat hier om zogenaamde StartBlock woningen, die rug aan rug worden gebouwd en die op de benedenverdieping een keuken met ruimte voor eettafel hebben, op de eerste verdieping de woonkamer, en op de bovenverdieping onder het schuine dak de slaapkamer.


Een dieplader brengt s’avonds de woningen die de volgende dag worden geplaatst - Kuun Jenniskens

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie