De woonkeuken op de begane grond, de wanden zijn van houten panelen
De woonkeuken op de begane grond, de wanden zijn van houten panelen StartBlock

Flexwoningen Het Kleine Ros voor 66 procent voor ‘reguliere’ woningzoekenden

10 maart 2023 om 12:12 Wonen

WIJK BIJ DUURSTEDE Direct na plaatsing van het artikel op WijksNieuws.nl over de 52 flexwoningen, die nog dit jaar op het terrein van Het Kleine Ros worden neergezet, kwam er kritiek op sociale media dat deze woningen niet voor inwoners van Wijk bij Duurstede zouden zijn bestemd. WijksNieuws.nl wilde hier een helder antwoord op en benaderde wethouder Hans Buijtelaar voor nadere uitleg. Hij laat weten dat de woningen voor 2/3 bedoeld zijn voor reguliere woningzoekenden. En voor 1/3 voor vluchtelingen uit Oekraïne en asielzoekers met een verblijfsvergunning. 

Deze afspraak is vastgelegd in een contract met Heuvelrug Wonen, die de flexwoningen gaat plaatsen en verhuren. Letterlijk staat er: ,,Tenminste 1/3 van de woningen moet worden toegewezen aan vluchtelingen uit Oekraïne en mensen met een verblijfsvergunning (overeenkomst de voorwaarden van de Rijkssubsidie). Ten hoogste 2/3 van de woningen kan worden toegewezen aan de ‘reguliere’ woningzoekenden. Na vertrek van de ‘eerste generatie bewoners’ dient tenminste 1/3 van de woningen beschikbaar te blijven voor woningzoekenden behorend tot de aandachtsgroepen van beleid (dak- en thuislozen, urgenten, uitstroom uit een intramurale setting, arbeidsmigranten, uitwonende studenten en woonwagenbewoners). De toewijzing vindt in overleg met Heuvelrug Wonen plaats.”

De huurprijzen van deze sociale huurwoningen komen te liggen tussen 647,19 per maand (1e aftoppingsgrens) en 693,60 per maand (2e aftoppingsgrens). Dat zijn nog best forse bedragen, maar omdat het sociale huurwoningen zijn geldt het recht op huursubsidie.

Kuun Jenniskens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie