Afbeelding
Nationale Duurzame Huizen Route .

Bespaar energie en leer van een ander; Kijk mee tijdens de thematours van duurzame huiseigenaren

20 maart 2021 om 13:00 Wonen

WIJK BIJ DUURSTEDE Veel Nederlanders willen aan de slag met het verduurzamen van hun huis. Om hen op weg te helpen, organiseert De Nationale Duurzame Huizen Route samen met verschillende gemeenten in regio Utrecht van 22 maart tot 10 april online thematours. Inwoners kunnen zich inschrijven voor een videogesprek met een huiseigenaar die al ervaring heeft met bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp, zonnepanelen of kleine energiebesparende maatregelen.

Een groep enthousiaste huiseigenaren heeft al actie ondernomen en haar huis verduurzaamd. Dat roept vragen op: hoe kan een particulier dit het beste aanpakken, binnen een redelijk budget en op een manier die bij hem past? Veertig ervaren huiseigenaren geven een kijkje achter de schermen. In één uur tijd nemen zij geïnteresseerden mee in hun proces, de financiering en drempels om te overbruggen.

Eén van die huiseigenaren die zijn ervaringen deelt via de Duurzame Huizen Route, is Gert Visser. Een aantal jaar geleden begon hij aan de verbouwing van zijn boerderij uit 1875, maar hij kon moeilijk informatie vinden. “Ik had wel wat ervaring met bijvoorbeeld een tochtstrip, maar het isoleren van een huis en een warmtepomp aanschaffen is een heel ander verhaal. Ik heb ontzettend veel gelezen en met verschillende partijen om tafel gezeten om de duurzame maatregelen te vergelijken. Die kennis geef ik graag door.”

INSCHRIJVEN Ontdek wat jij kunt doen en schrijf je gratis in voor één van de online thematours. De onderwerpen lopen uiteen van stap-voor-stap verduurzamen, isoleren, tot het bouwen van een tiny house of passiefhuis. Een compleet overzicht van alle videogesprekken is te vinden op www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

De thematours worden georganiseerd samen met U-thuis, een samenwerkingsverband van 16 gemeenten in de regio Utrecht: Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vijfherenlanden, Woerden, Wijk bij Duurstede, IJsselstein en Zeist.

­

Afbeelding
advertentie
advertentie